Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Χτυπά «κόκκινο» η πόλωση – Η στρατηγική της ΝΔ και ο όρος για το ντιμπέιτ

Εκλογές 2023: Χτυπά «κόκκινο» η πόλωση – Η στρατηγική της ΝΔ και ο όρος για το ντιμπέιτ

Στα ύψη η “πόλωση” στο πολιτικό σκηνικό, 53 ημέρες πριν από την μάχη των εκλογών. Στόχος από την πλευρά της κυβερνητικής παράταξης η επανασυσπείρωση της ΝΔ, με κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές, και το “φρένο” σε σχήματα “τερατογένησης”, όπως χαρακτήρισε χθες ο Πρωθυπουργός από τη Γλυφάδα, τον ενδεχόμενο σχηματισμό “μιας κυβέρνησης ηττημένων, υπό τους Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη.

“Μαθηματικά αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εκ νέου από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή στη ΝΔ στις πρώτες εκλογές και να πουν “όχι” στην αποχή.

“Ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μια είναι εκλογή: 21 Μαΐου ψηφίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή η κάλπη θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει, ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός” πρόσθεσε με έμφαση ο Πρωθυπουργός.

Έμφαση στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας

Τον επόμενο περίπου ενάμιση μήνα, η ΝΔ αναμένεται να εστιάσει τη στρατηγική της στην ανάδειξη των προγράμματος της για την επόμενη τετραετία αλλά και στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της, τα οποία θα αντιπαραβάλλει με αυτά της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του κόμματος, θα αναδεικνύουν ότι στο πεδίο της οικονομίας η κυβέρνηση έκανε πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, όπως για παράδειγμα τη μείωση φόρων και εισφορών, την αύξηση των συντάξεων και του κατώτατου μισθού.

Σε πρώτο πλάνο και οι πολιτικές για τη μείωση της ανεργίας, η διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων και η στήριξη της κοινωνίας, οι επενδύσεις στη χώρα, τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η εξωτερική πολιτική, η θωράκιση της άμυνας της χώρας, η μείωση των μεταναστευτικών ροών και η πολιτική των κλειστών συνόρων.

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια, μέσα και ο Καραμανλής

Την ίδια ώρα η ΝΔ βάζει τις τελευταίες πινελιές για την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων της ανά την επικράτεια, τα οποία ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο.

Το τοπίο γύρω από την υποψηφιότητα ή μη, του Κώστα Καραμανλή, ένα θέμα το οποίο χειρίστηκε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει, και ο πρώην υπουργός Μεταφορών φέρεται να είναι έτοιμος να δώσει ξανά τη μάχη του σταυρού στις Σέρρες.

Ξεκίνησε η «μάχη» των σποτ

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές, η ΝΔ ανεβάζει ρυθμούς και στον τομέα της επικοινωνίας.

Ως και τo Πάσχα θα «τρέχει» στα social media καμπάνια με τον Πρωθυπουργό και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε πρώτο πλάνο, και το σύνθημα: «σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

Και με την προκήρυξη των εκλογών θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το σύνολο της καμπάνιας στα ΜΜΕ, η οποία όσο πλησιάζουν οι κάλπες θα γίνεται πιο στοχευμένη, σε σχέση με κοινά και θεματικές ενότητες.

Ο όρος για ντιμπέιτ

Παράλληλα η κυβέρνηση δεν αποκλείει και την πιθανότητα διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, αίτημα που επανέφερε ευθύς αμέσως με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται καταρχήν θετικό, με τον όρο το ντιμπέιτ να διεξαχθεί με έναν οργανωμένο τρόπο και απορρίπτοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις και οι δύο διεκδικητές της εξουσίας να αναμετρηθούν σε μία ελεύθερη συζήτηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις