Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εξηγήσεις ζητά η Βουλή για την μη λειτουργία του αναβατόριου!

Εξηγήσεις ζητά η Βουλή για την μη λειτουργία του αναβατόριου!
photo eurokinissi

Εξηγήσεις από την εταιρεία που έχει τοποθετήσει και έχει την συντήρηση των ειδικών αναβατορίων για τα Άτομα με Αναπηρία στο κοινοβούλιο ζήτησε η Βουλή γιατί δεν λειτούργησαν όταν χρειάσθηκε να γίνει η χρήση του.

Το περιστατικό που έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα λειτουργίας ήρθε όταν ένας ανάπηρος καλεσμένος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ημερίδα που οργανώνει στην Γερουσία, ζήτησε να ανέβει από το αναβατόριο που υπάρχει στα σκαλιά που οδηγούν στην αίθουσα στη Βουλή και αυτό διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε.

Όλες οι προσπάθειες για να λειτουργήσει το αναβατόριο που έγιναν από τους υπαλλήλους της Βουλής επί αρκετή ώρα απέβησαν αποτυχημένες. Ένα περιστατικό που όταν το πληροφορήθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά βγήκε από την αίθουσα της Γερουσίας και αφού αντέδρασε στην απαράδεκτη εικόνα ασέβειας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ζήτησε να ενημερωθεί αμέσως ο γενικός γραμματέας της Βουλής.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Βουλής, ότι έχει ειδοποιηθεί η εταιρεία που κάνει τη μηνιαία συντήρηση και τις έχουν ζητηθεί να δώσει εξηγήσεις γιατί το συγκεκριμένο αναβατόριο όταν χρειάσθηκε δεν λειτουργούσε. Καθώς πριν μόλις περίπου δύο εβδομάδες η εταιρία είχε περάσει και είχε επιθεωρήσει, όπως κάνει κάθε μήνα, την καλή λειτουργία του μηχανήματος. Επίσης, προληπτικά, ζητήθηκε από την εταιρεία συντήρησης να κάνει επανέλεγχος και σε όλα τα αναβατόρια που υπάρχουν στο κτήριο της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις