Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρέχουν στο Μαξίμου – Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από Κικίλια και Πιερρακάκη

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρέχουν στο Μαξίμου – Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από Κικίλια και Πιερρακάκη

Ο εμβολιασμός των πολιτών ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την άφιξη του εμβολίου του κορονοϊού στη χώρα μας και οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι “πυρετώδεις”, προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα ο σχεδιασμός για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και τις διαδικασίες του εμβολιασμού.

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη (05.12.2020), υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης”. Επισήμανε, επίσης, ότι στο διάστημα αυτό το Υπουργείο Υγείας πρέπει παράλληλα να εξακολουθήσει να είναι επικεντρωμένο στη λειτουργία του Συστήματος Υγείας, αφού η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά απολύτως χαλάρωση. 

Επιπλέον, τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να πειστούν όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ασφάλεια του εμβολίου. Επισημάνθηκε, δε, ότι κρίσιμη σε αυτό τον τομέα θα είναι η συμβολή της ιατρικής κοινότητας. Η σύσκεψη προετοιμασίας θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση προκειμένου όλα να είναι έτοιμα και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων που, με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

Πέτσας: Στόχος να εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες το μήνα

Νωρίτερα, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο MEGA για το εμβόλιο του κορονοϊού και ερωτηθείς κατά πόσο οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν στις 11 Ιανουαρίου, εξήγησε πως “υπάρχει ένα σχέδιο με 1018 εμβολιαστικά κέντρα, και τη δυνατότητα για πάνω από 2 εκατ. πολίτες το μήνα να εμβολιάζονται, όμως σημασία έχει η προτεραιοποίηση και τα logistics. Η βασική κατεύθυνση είναι πως τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε τα εμβόλια, με το υγειονομικό προσωπικό και τις ευαίσθητες ομάδες τους πληθυσμού, όπως άτομα άνω των 65 και με υποκείμενα νοσήματα, να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, ενώ στη συνέχεια τα εμβόλια θα προσχωρήσουν στον γενικό πληθυσμό της χώρας”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις