Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Επερώτηση κατέθεσε η ΝΔ για την έξαρση της εγκληματικότητας, στην “σκιά” της νέας επίθεσης του Ρουβίκωνα

Επερώτηση κατέθεσε η ΝΔ για την έξαρση της εγκληματικότητας, στην “σκιά” της νέας επίθεσης του Ρουβίκωνα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Επίκαιρη Επερώτηση που την υπογράφουν όλοι οι “γαλάζιοι” βουλευτές που μετέχουν στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής κατέθεσε η ΝΔ σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας.

Μια κοινοβουλευτική κίνηση στην «σκιά» και της τελευταίας επίθεσης του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν με το βίντεο που έδειχνε τον Ειδικό Φρουρό να παρακολουθεί ως θεατής την δράση των ακτιβιστών χωρίς καμία αντίδραση.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάθεση Επίκαιρης Επερώτησης δήλωσε πως «η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί άναυδη τη ραγδαία έξαρση τόσο της σκληρής εγκληματικότητας, όσο και της λεγόμενης μικρής παραβατικότητας. Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι περιοχές, στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια, που επικρατεί η ανομία και η έλλειψη ασφάλειας για τους πολίτες. Πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν μεταβληθεί σε άνδρα δράσης οργανωμένων ομάδων που ασκούν βία και τρομοκρατία. Συμμορίες ενδεδυμένες με έναν ψευδοϊδεολογικό μανδύα κάνουν επιθέσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, καθώς και σε ξένες πρεσβείες και προξενεία. Απέναντι σε όλα αυτά τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα που εκτός των άλλων αμαυρώνουν και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η κυβέρνηση έχει επιδείξει πρωτοφανή ανοχή. Τα φαινόμενα αυτά δεν συνάδουν με ένα ευνομούμενο κράτος. Η ακολουθούμενη, ως σήμερα, πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας υπονομεύει σοβαρά τα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα που να αποκαθιστούν τον νόμο και την τάξη, ο κίνδυνος να διολισθήσουμε σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας είναι πλέον ορατός».
Η κίνηση αυτή της ΝΔ δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει επιλέξει να κρατήσει στο δρόμο προς τις κάλπες πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα το θέμα της ασφάλειας, κάτι άλλωστε που έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του όσο και στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΔΕΘ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις