Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έταζαν λαγούς με πετραχείλια στη Χρυσή Αυγή – Αποκαλυπτικές απολογίες: Με ανάγκαζαν να φοράω τη μαύρη μπλούζα για να πάρω φαγητό

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 – Κατηγορούμενος ως μέλος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει γιατί έχει μέλος του κόμματος
– Δηλώνει πως αναγκάστηκε να γίνει μέλος προκειμένου να βρει δουλειά μιας και ήταν άνεργος
 Κατηγορούμενος δηλώνει πως όποιος φορούσε μαύρη μπλούζα έπαιρνε περισσότερο φαγητό στα συσσίτια
 Έλεγαν στα υποψήφια μέλη τους ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι το πρώτο κόμμα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση και τα τερτίπια της Χρυσής Αυγής, μία ημέρα μόλις μετά το ξέσπασμα του πρώην βουλευτή του κόμματος, Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος με λυγμούς δήλωνε αντιναζιστής αν και τα βίντεο πριν την αποχώρησή του άλλα έδειχναν. 

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές τα μέλη της Χρυσής Αυγής που είναι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων πως οι αρμόδιοι του κόμματος έταζαν τα πάντα, προκειμένου να αποκτήσουν υποστηρικτές. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κατηγορούμενου, ο οποίος σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην απολογία του ανέφερε πως ήταν φοιτητής και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα μιας και ήταν και άνεργος. Όπως ανέφερε έβλεπε στις ειδήσεις πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να βρει δουλειά σε νέους άνεργους ανθρώπους και αυτό τον παρακίνησε για να επισκεφτεί τα γραφεία του κόμματος στην Ποσειδώνος. 

Και προσθέτει στην απολογία του: “Με βρίσκει ένας άνθρωπος που ήταν στην υποδοχή και με ρώτησε εάν ερχόμουν πρώτη φορά στα γραφεία. Του απάντησα ναι. Ανέβηκα επάνω και εκεί με συνάντησε κάποιος, ο οποίος μου είπε: “Θα γίνεις μέλος, θα αφήσεις μία ταυτότητα, το κινητό και θα σε ενημερώσουμε εμείς, αν έχουμε ενημέρωση για εργασία”.

Ένα άλλο κατηγορούμενο μέλος της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως είχε πάει τρεις φορές στις διανομές φαγητού της Χρυσής Αυγής και πως φορούσε την μπλούζα όταν πήγε σε αυτά τα συσσίτια του μίσους. Στην ερώτηση των ανακριτικών αρχών εάν η Χρυσή Αυγή τον ανάγκαζε να φοράει την μπλούζα προκειμένου να πάρει τρόφιμα, εκείνος απάντησε “μάλιστα μας ανάγκαζαν.

Εγώ φόρεσα την μπλούζα για να πάρω παραπάνω φαγητό”.

Το τρίτο μέλος που απολογήθηκε ανέφερε πως τους έλεγαν πως η Χρυσή Αυγή είναι στο 6% και στις επόμενες εκλογές θα έρθει πρώτο κόμμα και άρα “όποιος πάει τώρα μαζί τους θα βοηθηθεί. Και συνεχίζει: “Κατ’αρχήν με προσέγγισε ο γραμματέας της τοπικής και μου είπε να πιούμε έναν καφέ και να γραφτώ στην οργάνωση. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος μπει εδώ μέσα σαν φίλος, δεν θα βγει χαμένος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο φούρναρης από την Κόρινθο που θαυμάζει τον Α. Παπανδρέου ήταν αυτός που ξέσπασε σε λυγμούς στη Βουλή

Ποιούς “άγγιξαν” τα δάκρυα Μπούκουρα και ψήφισαν όχι στην άρση ασυλίας του!

Ξέσπασμα χωρίς προηγούμενο από τον Στάθη Μπούκουρα – ΄Εκλαιγε γοερά – «Τα παιδιά μου με ρωτούν: Πατέρα γιατί είσαι στην φυλακή;»

Με κινηματογραφικό τρόπο η είσοδος Γερμενή και Μπούκουρα στη Βουλή από την Αμαλίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε