Site icon NewsIT

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ποιος είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

31.08.2021 | 11:58
Ευάγγελος Αποστολάκης: Ποιος είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να υπουργοποιήσει τον ναύαρχο εν αποστρατεία, Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο κ. Αποστολάκης αναλαμβάνει Υπουργός Πολιτικής Προστασίας στο νέο σχήμα της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης έχει διατελέσει και στο παρελθόν υπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Αποστολάκης χαίρει διακομματικής αποδοχής, ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης: «Ο πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικής, μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019».

Ποιος είναι ο ε.α. ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ. Είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Παράλληλα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά, Ναρκαλιευτικά καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος.

Έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής. Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004.

Σημειώνεται πως, έχει υπηρετήσει επίσης στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός. 

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version