Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

«Ευχαριστώ» Μητσοτάκη στη ΓΣΕΕ εκ μέρους των πολιτών για την προσφορά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

«Ευχαριστώ» Μητσοτάκη στη ΓΣΕΕ εκ μέρους των πολιτών για την προσφορά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Με επιστολή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο εκφράζει τις ευχαριστίες  εκ μέρους των πολιτών αλλά και την ικανοποίησή του για την δωρεά της Συνομοσπονδίας στο Εθνικό  Σύστημα Υγείας, πέντε (5) υπερσύγχρονων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με κλίνες και μόνιτορ, δύο (2) αναπνευστήρων κι ενός (1) φορητού υπερηχογράφου και ηχοβολέα.

Η παράδοση της δωρεάς έγινε στις 14/4/2020  στο Νοσοκομείο «Αττικόν» κι ενώ η χώρα μας βρισκόταν στην πιο κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεχόμενος την προσφορά αυτή, έκανε λόγο για «μία σοβαρή συμβολή στη θωράκιση της δημόσιας Υγείας, για κίνηση ευαισθησίας καθώς και για ένα δείγμα υπεύθυνου πατριωτισμού, που αξίζει να βρει πολλούς μιμητές εντός και εκτός των συνόρων μας».

Παράλληλα, σημειώνει ότι απέναντι στην υγειονομική κρίση είμαστε όλοι ίσοι, καθώς ο κορονοϊός δεν γνωρίζει έθνη, σύνορα, ηλικίες ή κοινωνικές κατηγορίες.

Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη ως αφορά τον τρόπο δράσης απέναντι στον κορονοϊό με τον πρωθυπουργό να εστιάζει στις προσπάθειες της κυβέρνησης τόσο στην ενημέρωση των πολιτών, στον εξοπλισμό των δομών Υγείας, στον περιορισμό μετάδοσης του ιού και στην περίθαλψη των νοσούντων.

 Επίσης, τονίζει ότι ο πόλεμος με τον covid19 θα διαρκέσει.. Για το λόγο αυτό η προσφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ από την αρχή της υγειονομικής κρίσης λόγω κορονοϊού, δημιούργησε την πλατφόρμα ΑΝΤΙ-COVID-19 προσφέροντας στον κόσμο της εργασίας το σύνολο των δομών της για πληροφόρηση και υποβολή καταγγελιών. 

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη προς όλους όσους βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις