Πολιτική

Γ. Παπακωνσταντίνου: Αντίπαλος της δικαιοσύνης

Από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, πάντοτε οι Κυβερνήσεις σέβονταν τις διατάξεις του Συντάγματος, που αφορούσαν την Δικαστική Αρχή.

Ο θεσμικός ρόλος των Δικαστών, ως εκφραστών της Δικαιοδοτικής Λειτουργίας της Πολιτείας, είναι με απόλυτη σαφήνεια προσδιορισμένος στον Καταστατικό Χάρτη της Χώρας.

Το Σύνταγμα – λοιπόν – ρητά ορίζει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί, ως φορείς της μίας εκ των τριών ανεξαρτήτων λειτουργιών της Πολιτείας, δεν είναι υπάλληλοι, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αλλά άμεσα όργανα του Κράτους, όπως είναι και οι λειτουργοί των δύο άλλων εξουσιών του Κράτους (νομοθετικής και εκτελεστικής).
Το Σύνταγμα (άρθρα 73,80,88,98,103) κατοχυρώνει την λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία των δικαστών και θεσπίζει κανόνες, οι οποίοι διέπουν το μισθολογικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς τους.

Με βάση τις άνω Συνταγματικές επιταγές είναι θεσμικά ανεπίτρεπτος ο αγώνας του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, να περιορίσει δραματικά τις μισθολογικές απολαβές των δικαστικών λειτουργών, να κατεδαφίσει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και να απαξιώσει τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Όλοι αναγνωρίζουμε τις δύσκολες στιγμές, που διέρχεται η Ελληνική Οικονομία και τις θυσίες, που υποβάλλεται ο Ελληνικός Λαός. Βεβαίως και οι δικαστικοί λειτουργοί θα υποστούν μισθολογικές μειώσεις αλλά υπό μια προϋπόθεση:

Αυτές θα πρέπει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι ανάλογες με των βουλευτών και συγχρόνως να λαμβάνεται υπόψιν η πνευματική και σωματική υπερεργασία τους. Οι δικαστές στην προσπάθεια τους να απονείμουν δίκαιο και να κατοχυρώσουν τα ύψιστα ανθρώπινα αγαθά, όπως είναι η ελευθερία, η υπόληψη, η αξιοπρέπεια, η ασφάλεια και η περιουσία, διαβάζουν ατελείωτες ώρες και δικάζουν, κάτω από δυσμενείς συνθήκες δεχόμενοι, συχνά – πυκνά, υβριστικές επιθέσεις και απειλές κατά της ζωής τους.

Είναι συνταγματικά ακατανόητη η εμμονή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να θέλει να εφαρμόσει την συνταξιοδοτική νομοθεσία των τακτικών δημοσίων υπαλλήλων (οι οποίοι είναι έμμεσα όργανα του κράτους) στους δικαστικούς λειτουργούς, όταν – εκτός των άλλων – είναι γνωστό ότι εισέρχονται στο Σώμα μετά το 28ο έτος της ηλικίας τους και διορίζονται ως Πάρεδροι, όταν είναι πλέον 30 ετών περίπου.

Τέλος, είναι συνταγματικά τερατώδης η εργώδης προσπάθεια του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να εντάξει στο ΙΚΑ τους δικαστικούς λειτουργούς. Με τον δέοντα σεβασμό προς το ΙΚΑ – ΤΕΑΜ, όταν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα ταμεία ασφάλισης για τους Επιστήμονες, τους Δημοσιογράφους και τους Υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι θεσμικά επιβεβλημένο να συσταθεί ένας ενιαίος ασφαλιστικός φορέας, στον οποίο θα υπάγονται όλοι οι φορείς των τριών ανεξαρτήτων κρατικών λειτουργιών (Βουλευτές, Υπουργοί και δικαστικοί λειτουργοί). Αν αυτό στην παρούσα συγκυρία είναι δυσχερές, τότε εναλλακτικά θα πρέπει οι Δικαστές να ενταχθούν στο Ταμείο των Επιστημόνων, εκτός και αν ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν τους θεωρεί Επιστήμονες.

Η ανεξήγητη επίθεση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν περιορίζεται μόνο στους δικαστές αλλά επεκτείνεται στο σύνολο της Κοινωνίας, καθώς και στους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους δικηγόρους.
Η παροχή εννόμου προστασίας είναι στοιχειώδης υποχρέωση μιας ευνομούμενης Πολιτείας. Ο Υπουργός Οικονομικών προφανώς μπερδεύει την δουλειά του συμπαθή μανάβη και κρεοπώλη, με τον θεσμικό ρόλο του Συνηγόρου. Επιβάλλει Φ.Π.Α. στα μαρούλια και στα παϊδάκια, και καθιερώνει Φ.Π.Α. (και μάλιστα 23%) στην παροχή νομικής συνδρομής, προκειμένου ο πολίτης να τύχει αποτελεσματικότερης εννόμου προστασίας. Η πολιτική σκέψη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ταυτίζει την έννομη προστασία του πολίτη με τα ζαρζαβατικά και την τσίκνα!! Ξυλοκοπείται έναν πολίτης από έναν κακοποιό και για να καταθέσει έγκληση – μήνυση σε βάρος του και για να παραστεί ως Πολιτικώς

Ενάγων θέλει μια περιουσία, μετά τις τελευταίες αυξήσεις στα παράβολα του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Κύριε Υπουργέ, όλα τα παραπάνω – δικής σας εμπνεύσεως – νομοθετικά ατοπήματα, αν δεν τα μεταρρυθμίσετε, είναι βέβαιον ότι θα κριθούν αντισυνταγματικά από τα αρμόδια δικαστήρια. Η αλαζονεία, με την οποία συμπεριφέρεσθε στην κοινωνία, είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα σας οδηγήσει σ ένα ιστορικό ραντεβού με την Δικαιοσύνη. Τότε θα αντιληφθείτε, γιατί οι Κυβερνήσεις σέβονται από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους τα κεφάλαια του Συντάγματος, που ρυθμίζουν τα θέματα της Δικαιοσύνης.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αήθης επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είσαι ξεφτιλισμένη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Φλώρο ότι συνεχάρη την κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο Κυρανάκη για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και αυτός αντέδρασε με χυδαίους χαρακτηρισμούς
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
59
«Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, επείγουσα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις» - Οι πέντε άξονες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
Στη σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση των επιστημονικών δεδομένων, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος, λόγω της κλιματικής κρίσης, σε όλες τις χώρες της Μεσογείου
Μόρνος 36
Μαρινάκης για το μπλόκο στην Σύρο σε ισραηλινούς τουρίστες: Είναι εξοργιστικό – Ο αντισημιτισμός δεν θα γίνει ανεκτός στην Ελλάδα
«Υπάρχει διάταξη ξεκάθαρη στον αντιρατσιστικό νόμο, η οποία περιγράφει κάποιες πράξεις όταν στρέφονται κάποιοι κατά πολιτών, λόγω των διαφόρων χαρακτηριστικών ή ταυτοτικών ζητημάτων τα οποία τα προστατεύει ο νόμος»
Συρος
51
Σε εσωτερική περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Η παραίτηση Λαμπρόπουλου που άναψε φωτιές
Στις 18 Ιουλίου, ο Λάμπρος  Αντωνόπουλος πήρε την απόφαση, χωρίς να έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να στείλει  επιστολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επιστρέφοντας πάνω από 15.000 ευρώ που είχε εισπράξει, επικαλούμενος λόγους «ευθιξίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης