Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γεννηματά – τουρκικές προκλήσεις: “Η Ελλάδα και η Κύπρος θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά τους δικαιώματα”!!

Γεννηματά – τουρκικές προκλήσεις: “Η Ελλάδα και η Κύπρος θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά τους δικαιώματα”!!
φωτογραφία: Eurokinissi

Μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας στέλνει η Φώφη Γεννηματά με αφορμή την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Με το θερμόμετρο της έντασης να ανεβαίνει από τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ζητούμενο είναι η συσπείρωση στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, Ελλάδα και Κύπρος θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Αυτό αυτονόητα θα πράξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Σκηνικό έντασης στήνει η Άγκυρα – Πρόκληση με Barbaros και απάντηση από την φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς”

Η Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς” έστειλε το πρωί το πρώτο μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα ότι δεν θα γίνει ανεκτή η παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το Barbaros.

Πληροφορίες του OnAlert.gr αναφέρουν ότι το πρωί το Barbaros επιχείρησε να κινηθεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η απάντηση ήταν ακαριαία με τον “Νικηφόρο Φωκά” να ανακόπτει την πορεία του.

Ωστόσο, στο χορό της προπαγάνδας μπήκαν τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία μετέδωσαν ως έκτακτη είδηση ότι υπήρξε επεισόδιο της Φρεγάτας “Νικηφόρος Φωκάς” και τα τουρκικά πολεμικά που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα τα τουρκικά μίντια, η ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το ερευνητικό Barbaros το οποίο διεξάγει παράνομα έρευνες στην ευρεία θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου. Κατά τις πληροφορίες που επικαλούνται, η τουρκική φρεγάτα που συνοδεύει το Barbaros “μπλόκαρε” τον “Νικηφόρο Φωκά”.

Η Άγκυρα διαμηνύει ότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι το τουρκικό σκάφος θα συνεχίσει τις έρευνές του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις