Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γεννηματά: Βαρίδι της Αριστεράς ο Τσίπρας – Τα δίνει όλα με την κυνικότητα χαρτοπαίκτη

Γεννηματά: Βαρίδι της Αριστεράς ο Τσίπρας – Τα δίνει όλα με την κυνικότητα χαρτοπαίκτη

Σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση από την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στην ομιλία της για τον ένα χρόνο από την ίδρυση του κόμματος.

Κάλεσμα συστράτευσης ενόψει των εκλογών απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά, που επιτέθηκε με ασυνήθιστα υψηλούς τόνους τόσο εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο γήπεδο του Σπόρτινγκ με αφορμή τον ένα χρόνο από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα “βαρίδι της Αριστεράς” προσθέτοντας: “Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί ο  Αλέξης Τσίπρας τα δίνει όλα. Και το παίζει με την κυνικότητα του χαρτοπαίχτη. Όχι του υπεύθυνου Πρωθυπουργού μιας χώρας που βρίσκεται στην κρισιμότερη ίσως καμπή της νεότερης ιστορίας της. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει από τη Μεταπολίτευση και εδώ Πρωθυπουργός, που χωρίς περίσκεψη και χωρίς  αιδώ ανοίγει όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, την πορεία του, την προοπτική του, χωρίς κυριολεκτικά να λύνει κανένα. Αντίθετα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, διευρύνει τους  κινδύνους και τα αδιέξοδα, ανοίγει κερκόπορτες. Αυτός μεν δίνει τα ρέστα του για ένα εκλογικό ποσοστό που απλώς θα μετριάσει τη διαγραφόμενη οριστική του ήττα. Η χώρα, όμως, θα πληρώσει τοις μετρητοίς το τίμημα των επιλογών του”.

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να διαχειριστεί την επερχόμενη ήττα του,  σκηνοθετεί το δήθεν “αντιδεξιό – προοδευτικό μέτωπο” την ώρα που συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά ασκεί μια σκληρή δεξιά πολιτική, αλλά έστρεψε τα βέλη της και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Η ΝΔ καμουφλάρει την επιδίωξη της αυτοδυναμίας με δήθεν εκκλήσεις για συγκρότηση του ‘ευρωπαϊκού μετώπου’, ενώ είναι φανερό ότι σχεδιάζει μια παλινόρθωση παλαιοκομματικών συντηρητικών πολιτικών”.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να επιτρέψει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παίζουν με τις τύχες του τόπου μας. “Αρκετά με αυτό το σικέ δικομματικό παιχνίδι, που εντείνει την πόλωση και το διχασμό για μικροκομματικούς λόγους. Και οι δυο μαζί καλύπτουν τις ευθύνες για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραµανλή, που οδήγησε στην κρίση. Ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία όταν τους λέω ελάτε να κάνουμε εξεταστική όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου αλλά για να δούμε τι έφταιξε, τι πήγε στραβά, τι δεν πρέπει να ξαναγίνει. Τόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα;”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην σκανδαλολογία και στην εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, η Φώφη Γεννηματά απηύθυνε μια προειδοποίηση -όπως είπε- προς κάθε κατεύθυνση: “Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε  το ‘βρώμικο ‘ 89’ ματαιοπονεί. Η προσπάθεια να ενοχοποιηθεί και να διαλυθεί η δημοκρατική παράταξη  με ανίερες  συμμαχίες και πολιτικές σκευωρίες θα γίνει μπούμεραγκ”.

Απαντώντας στο ερώτημα με ποιόν θα συνταχθεί το ΚΙΝ.ΑΛ. μετεκλογικά η Φώφη Γεννηματά είπε: “Αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ. Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων δεν θα γίνουμε. Γιατί αυτή θα είναι μια αδύναμη Κυβέρνηση που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής, που δεν μπορεί να προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας. Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί”.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις