Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιάννης Μώραλης: Η ανταπόκριση στο πρόσωπό μου είναι θετική ακόμα και από όσους ψήφισαν Μιχαλολιάκο

Γιάννης Μώραλης: Η ανταπόκριση στο πρόσωπό μου είναι θετική ακόμα και από όσους ψήφισαν Μιχαλολιάκο

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Μιλώντας στον Alpha989, o κ. Μώραλης ανέπτυξε το σχέδιό του για τον Πειραιά, είπε ότι η κεντροαριστερά τον εκφράζει και είπε ότι πολεμική κατάσταση στο πρώτο λιμάνι της χώρας δεν υπάρχει.

«Βλέπω μια θετική ανταπόκριση από τους πολίτες, ακόμα και από αυτούς που ψήφισαν στον α’ γύρο τον κ. Μιχαλολιάκο», είπε ο κ. Μώραλης και συνέχισε:

«Η αίσθηση για εμάς νομίζω ότι είναι καλή. Δεν θέλω να εκφράσω υπεραισιοδοξία. Σε 35 ημέρες καταφέραμε να πείσουμε τους Πειραιώτες, ανάμεσα σε 6-7 συνδυασμούς, αρκετοί εκ των οποίων ήταν κομματικοί συνδυασμοί και θέλω να πιστεύω ότι και στον β’ γύρο οι πολίτες που δεν μας ψήφισαν θα έρθουν κοντά να κάνουμε την ανατροπή που θέλουμε στον Πειραιά. Υπάρχουν πολίτες που ψήφισαν τον κ. Μιχαλολιάκο στον πρώτο γύρο και τώρα δεν βλέπουν με συμπάθεια αυτή την πολιτική της έντασης και της πόλωσης των τελευταίων 5 ημερών και νομίζω ότι και από εκεί μπορούμε να αντλήσουμε κάποιες ψήφους στον δεύτερο γύρο».

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην στήριξη που υπήρξε στο πρόσωπό του από στελέχη απ’ όλους τους χώρους και μάλιστα πρόσθεσε ότι:

«Δεν θέλω να κάνω κάποια εκτίμηση, θέλω να πιστεύω πως υπάρχει μια δυναμική, υπάρχει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, υπάρχει αποδοκιμασία για την άλλη πλευρά από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Βασίλη Μιχαλολιάκου, υπάρχει μια γενικότερη στήριξη και από πρόσωπα της κεντροαριστεράς και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, όπως του Γρηγόρη του Ψαριανού, του Βασίλη Οικονόμου, του Φουντουλάκη από τους Παραολυμπιονίκες και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, του Αποστόλη Ραφτόπουλου του συνδικαλιστή υποψήφιου με την Ελιά και από πολλούς άλλους οι οποίοι σηματοδοτούν μια δυναμική ως πρόσωπα. Ήξερα ότι τα κόμματα δεν θα μας στηρίξουν επισήμως. Δεν περίμενα ότι ο κ. Δρίτσας ή η κα Παντελάκη ή άλλοι επικεφαλής θα δώσουν μια γραμμή. Εμείς μιλάμε στους πολίτες και εκεί βλέπω μια θετική ανταπόκριση».

«Είμαστε η ικανότερη ομάδα για να αρπάξουμε τις ευκαιρίες για τον Πειραιά»

Αναφερόμενος στο δίλημμα αυτών των εκλογών είπε: «Το δίλημμα των Πειραιωτών είναι: ποιος δήμαρχος, ο Γιάννης Μώραλης με την ομάδα και τους συνεργάτες του ή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τους δικούς του μπορούν να πάρουν αυτή την ευκαιρία, να αξιοποιήσουν τις πηγές χρηματοδότησης και να αλλάξουν τον Πειραιά; Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι εμείς είμαστε η ικανότερη ομάδα και το πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα».

«Έχουμε κάποια κοινά σημεία στο πρόγραμμά μας με την Κεντροαριστερά»

«Όσον αφορά την Κεντροαριστερά, πρέπει να δούμε λίγο το πρόγραμμά μας, υπάρχουν κοινά σημεία. Εγώ απευθύνομαι και πιο εύκολα στον χώρο αυτό, όμως και για το θέμα του λιμανιού και για το θέμα των δικαστηρίων και για άλλα μεγάλα ζητήματα, έχουμε κοινά στοιχεία. Θεωρώ ότι πρέπει να ξεπεραστούν κάποιες ιδεοληψίες. Οι καταγγελίες του κ Δρίτσα της πρώτης Κυριακής αφορούσαν έμμεσα το πρόσωπό μου, γιατί το ένα αφορούσε το Υπουργείο Παιδείας, για κάποιες προσκλήσεις που δήθεν έστειλε και μια καταγγελία το Σάββατο που είναι μέρα που δεν επιτρέπεται να μοιράζεται προεκλογικό υλικό και θα είμαι ειλικρινής, 162 υποψηφίους έχει ο συνδυασμός, πιθανόν και κάποιος να μοίρασε φυλλάδια που δεν επιτρέπεται».

«Δεν υπάρχει πολεμική κατάσταση στον Πειραιά»
 

«Έχει μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα μια εικόνα που δεν είναι η πραγματική. Το θερμόμετρο ήταν και είναι σε κανονικά επίπεδα. Δεν είναι πάρα πολύ υψηλό, ούτε υπάρχει κάποια πολεμική κατάσταση ή πολύ μεγάλη ένταση. Προχωράμε ομαλά, όπως έγινε και την πρώτη Κυριακή να ολοκληρώσουμε τις εκλογές στον Πειραιά. Αυτή είναι η δική μου εικόνα, η εικόνα των Πειραιωτών, η εικόνα των Αρχών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιάννης Μώραλης: Το πρόγραμμα για να γίνει Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο ο Πειραιάς

Η ναυμαχία του Πειραιά: – Μάχη στήθος με στήθος Μιχαλολιάκου – Μώραλη

Εκλογές 2014 – Μαρινάκης: Δεσμεύομαι ότι δεν θα πάρω καμία δουλειά στον Πειραιά

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φουντουλάκης στηρίζει Μώραλη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε