Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου: Η Τουρκία ενοχλείται από την αναβάθμιση της Ελλάδας – Είμαστε σε εγρήγορση

Γιάννης Οικονόμου: Η Τουρκία ενοχλείται από την αναβάθμιση της Ελλάδας – Είμαστε σε εγρήγορση

Για αποφασιστική και ψύχραιμη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Θα αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία όπως πάντα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Υποστήριξε πως η όξυνση από πλευράς της Τουρκίας αντανακλά την έντονη ενόχληση της Άγκυρας για την αναβάθμιση της Ελλάδας. Επίσης, ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και πως παρακολουθεί προσεκτικά όσα γίνονται. Υπογράμμισε δε ότι η χώρα έχει προχωρήσει σε ισχυρές συμμαχίες και έχει υπογράψει ισχυρές διμερείς συμφωνίες.

Ερωτηθείς για τα σενάρια των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως το έχει εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Τον Ιούλιο καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής»

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως από τον Ιούλιο αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής και πως οι όποιες φορολογικές ελαφρύνσεις θα είναι μόνιμες.

«Η κυβέρνηση παραμένει δίπλα στον πολίτη και γι’ αυτό εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε όχι μόνο εμείς ως χώρα αλλά και άλλα κράτη στην ΕΕ, κάτι που είχε να συμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σημείωσε στην ΕΡΤ πως μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 43 δισ. στην αγορά και άλλα 3 δισ. για την ενεργειακή κρίση. Τόνισε δε ότι όλες οι μειώσεις φόρων έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά δήλωσε πως «Μια μικρή μειοψηφία δε θέλει να χτιστεί η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ»

Σχετικά με τα επεισόδια στο ΑΠΘ ανέφερε πως οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν εκεί για να προστατεύσουν το χτίσιμο βιβλιοθήκης στο χώρο που τελούσε παράνομα υπό κατάληψη για 40 χρόνια.

Όπως είπε, το χτίσιμο της βιβλιοθήκης είναι αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας και δε μπορεί να το εμποδίζει μια μικρή μειοψηφία. Ωστόσο καταφέρθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αριστεράς, λέγοντας πως δεν καταδικάζουν τέτοια φαινόμενα.

Όπως είπε, από το καλοκαίρι θα αρχίσουμε να βλέπουμε στα πανεπιστήμια την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις