Site icon NewsIT

Γιατί η Νέα Δημοκρατία λέει «ναι» στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου

05.03.2019 | 07:31
Γιατί η Νέα Δημοκρατία λέει «ναι» στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου

Το θετικό κλίμα που εισέπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στο Φόρουμ των Δελφών και η αποδοχή του σχεδίου του για την οικονομία αποτελούν οδηγό για τη Νέα Δημοκρατία στο δρόμο προς τις κάλπες.

Υπό αυτό το πρίσμα, η έκδοση του 10ετούς ομολόγου στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση – την πρώτη μετά το 2010 και δη την περίοδο προ μνημονίου – δεν βρίσκει απέναντι τη Νέα Δημοκρατία.

Τουναντίον, στην οδό Πειραιώς λένε ακριβώς ότι το timing της έκδοσης του ομολόγου και οι όροι που φαίνονται να είναι ευνοϊκότεροι από κάθε άλλη φορά είναι δύο άκρως θετικά στοιχεία και για τους ίδιους και βέβαια για τον κ. Μητσοτάκη.

Για ποιο λόγο; Διότι οι αγορές κατ’ αυτόν τον τρόπο προεξοφλούν την ομαλότητα και το ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, στο οποίο ακριβώς στοχεύει η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, όπως είπε, άλλωστε, και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Σπυράκη.

Η προσέλκυση επενδύσεων ήταν, άλλωστε, βασικό ζήτημα στην ατζέντα Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στα τέλη της εβδομάδας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί και τις ΗΠΑ, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να έχει και συνομιλίες με υποψήφιους επενδυτές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version