Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γράμμα από έναν φίλο…

Αγαπητέ Νικήτα άκουσα με ειλικρινή έκπληξη την δήλωσή σου στα ΜΜΕ,

περί της εκ νέου καθόδου σου στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με ή και χωρίς το χρίσμα του κόμματος και ειλικρινά σοκαρίστηκα με το θάρρος σου να εκτεθείς για μία ακόμα φορά στις εκλογικές διαθέσεις του εκλογικού σώματος και μόνος σου να παλέψεις να πείσεις τον κόσμο ότι είσαι ο Νικήτας τους, ο Δήμαρχος όλων των Αθηναίων, ο υπερκομματικός υποψήφιος που δεν μασά τα λόγια του, ο άνθρωπος του προέδρου, που έχει μπέσα…

Θυμάμαι αρκετά χρόνια πριν, τότε που για τους  Κενταύρους και τους Ρέιντζερς της Νέας Δημοκρατίας, η αναφορά και μόνο στο ονόμά σου, αποτελούσε σχεδόν υβριστικό σύνθημα και επικίνδυνο, γενικά, τόλμημα.

Θυμάμαι, τότε, που οι φίλοι σου, από όλους, σχεδόν, τους επίσημους και μη, πολιτικούς σχηματισμούς, πλην της Νέας Δημοκρατίας, συναντιόμαστε στο ταπεινό πολιτικό γραφειάκι σου και σχεδιάζαμε τρόπους και μεθόδους για να σε βγάλουμε βουλευτή. Για να βγάλουμε βουλευτή τον φίλο μας, για τον οποίο θα μπαίναμε ακόμα και στη φωτιά. Σε είχαμε τόσο στην καρδιά μας, που, άσχετα, αν πολλοί από μας έβγαζαν σπυριά στο άκουσμα της παράταξης που εκπροσωπούσες, θα σε υποστήριζαν σε όποιο κόμμα και αν ανήκες, απλά και μόνο γιατί ήσουν ο Νικήτας, ο φίλος μας, ο, κατατρεγμένος από τους μηχανισμούς, αδιάφθορος πολιτικός…

Θυμάμαι, τότε, που τα γενναία παιδιά της Νέας Δημοκρατίας μου σπάγανε το αυτοκίνητο στο Φάληρο, επειδή στο κάθισμα του συνοδηγού ανακάλυψαν ένα μικρό δίφυλλο που είχε τη φωτογραφία και το βιογραφικό σου, πως με συμβούλευες πως δεν είχε νόημα να εκτίθεμαι τόσο πολύ για σένα, τη στιγμή μάλιστα, που ανήκα σε άλλον πολιτικό χώρο…

Θυμάσαι τις συζητήσεις μας στην Πλατεία Κολωνακίου παρέα με ένα καφεδάκι να συζητάμε για τα επόμενα, τα μετά της Πολ.Αν., πολιτικά σου βήματα, όταν προσπαθούσα να σε πείσω πως, ίσως, κάποιος άλλος πολιτικός σχηματισμός θα σου πήγαινε περισσότερο…

Δεν πιστεύω να ξέχασες τη φιλοσοφία σου σχετικά με το ότι ο Μητσοτάκης, που τότε ήταν πρωθυπουργός, καθώς και η θυγατέρα του αποτελούσαν μία από τις πλέον δύσοσμες πληγές της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και που έπρεπε ο πολιτικός στίβος να απαλλαχθεί από αυτούς, το συντομότερο δυνατόν? Η οικογένεια αυτή και η πολιτική δυσοσμία που απέπνεε δεν ήταν και οι λόγοι που σε οδήγησαν στην απόφασή σου να ακολουθήσεις τον Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική εξορία για πολλά χρόνια?

Ξέχασες τον μπάρμπα Μάρκο που παραμονές των εκλογών, αφού, όπως όλοι μας είχε λειώσει τα παπούτσια του μιλώντας για σένα σε νεοδημοκράτες φίλους και γνωστούς του, προτρέποντας τους, μιας και ούτως ή άλλως, θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, να έβαζαν και ένα σταυρουδάκι και σε σένα, ερχόταν στο πολιτικό γραφείο σου και χαρακτηριστικά έλεγε: «Μεγάλη η χάρη σου Νικήτα, αλλά τώρα πρέπει να πάω στο χωριό να κάνω και το καθήκον μου στο κόμμα»… ήταν βλέπετε, ο μπάρμπα Μάρκος,  παλιός αντάρτης του ΕΑΜ.

Τελικά, Νικήτα, σε Βγάλαμε, σε κάναμε ευρωβουλευτή, σε κάναμε βουλευτή, υπουργό, Δήμαρχο της Αθήνας… και πραγματικά το χαρήκαμε πολύ. Χαρήκαμε που τσακίσαμε το κατεστημένο και αλλάξαμε τα πράγματα για σένα, αλλά δεν υπολογίσαμε πως θα αλλάζαμε  και σένα και πως η επιτυχία που κατέκτησες θα άλλαζε και τον χαρακτήρα, και το πολιτικό σου υπόβαθρο, θα σου στερούσε την πολιτική σου μπέσα και θα σε καθιστούσε «…ένα απ τα ίδια».

Ξαφνικά φίλε Νικήτα η λάμψη της επιτυχίας σου σε έσπρωξαν στο να ξεκινήσεις μία σειρά ασυγχώρητων  λαθών.

Φιλία, Νικήτα, δεν σημαίνει μόνο το τι προσδοκάς εσύ να αποκομίσεις από τους φίλους σου, αλλά το τι είσαι διατεθειμένος να δώσεις σε αυτούς που υποτίθεται πως είναι φίλοι σου, γνωρίζοντας, φίλε, Νικήτα, πως η φιλία είναι ένα συνεχές ταξίδι και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί προορισμός. Εσύ, όμως, είχες συγκεκριμένο προορισμό σε αυτό που θεωρούσες φιλία και αυτό ήταν μόνο η διαδρομή της πολιτικής σου ανέλιξης με προορισμό την απόκτηση της εξουσίας.

Νικήτα, όταν πρόδωσες την παράταξή σου, και καλά έκανες, ρίχνοντας το Μητσοτάκη και ακολουθώντας τον Αντώνη τον Σαμαρά, εμείς, οι φίλοι σου σε δικαιολογούσαμε και αποτελούσαμε το ανάχωμά σου!

Όταν πρόδιδες τον Σαμαρά και επέστρεφες πίσω στην Νέα Δημοκρατία εμείς σε δικαιολογούσαμε και διαμαρτυρόμαστε για τις επιθέσεις που δεχόσουν!

Ο λόγος που ανακοίνωσες ότι θα κατέβεις πάλι για δήμαρχος είναι για να προσπαθήσεις να προκαταλάβεις τις εξελίξεις και ουσιαστικά, στην δύσκολη αυτή για την Ν.Δ. εκλογική μάχη, για τον Δήμο Αθηναίων, όπου η ύπαρξη ενός “αντάρτη” θα σήμαινε καταστροφή, να εκβιάσεις το χρίσμα. Δυστυχώς, όμως, για σένα, παρ όλο που η καθ έξιν προδοσία στην παράταξη, που ακόμα ανήκεις, έχει γίνει πλέον συνήθεια πιστεύω πως η πολιτική σου σταδιοδρομία θα λήξει πολύ άδοξα εδώ. Ο Αντώνης ο Σαμαράς κάθε άλλο παρά αφελής είναι… Έχει κέφι για εξουσία και εσύ σίγουρα δεν του κάνεις πια!

Δυστυχώς Νικήτα η αλλαγή σου αυτή προκάλεσε ντόμινο αλλαγών στην όλη πολιτική σκηνή που σε περιβάλλει…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε