Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύς στα λόγια και λίγος στην πράξη

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύς στα λόγια και λίγος στην πράξη

Την πρώτη ενημέρωση της εβδομάδας πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ μένος απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι είναι πολύς στα λόγια και λίγος στην πράξη.

Απαρίθμησε μάλιστα όλα τα νομοσχέδια τα οποία είτε έχει καταψηφίσει είτε έχει ψηφίσει παρών και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει έστω και τώρα γιατί κράτησε αυτή την στάση.

Τα όχι και τα παρών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά απέναντι στον ελληνικό λαό, είπε ακόμα. 

Σύσκεψη για την καλλιτεχνική εκπαίδευση 

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον διορισμό καλλιτεχνών στο δημόσιο είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως σημείωσε συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και φορείς και πως «είναι γνωστό ότι το ΠΔ διόρθωσε μια στρεβλή κατάσταση και η κυβέρνησή μας κινείται προς την επίλυση της στρέβλωσης αυτής. Ειδικά για το θέμα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης θα γίνει επιτροπή προσωπικοτήτων που θα μελετήσουν σε βάθος τα ζητήματα αναβάθμισης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.  

Δεν απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δικά του στελέχη 

Απαντώντας σε ερώτηση για δυο στελέχη της ΝΔ που φέρονται να έχουν κάνει δουλειές με το δημόσιο παίρνοντας απευθείας αναθέσεις, είπε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται σε όλα τα ζητήματα με σύμμαχο την διαφάνεια και νομιμότητα». Δεν υιοθετούμε την σκανδαλολογία ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός αχταρμά με πραγματικά και ανύπαρκτα γεγονότα προκειμένου να βγουν συμπεράσματα από κάποιους. Η κυβέρνηση πορεύεται με βάση την νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και την διαφάνεια.

Είπε επίσης ότι ακόμα περιμένει μια απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους δυο υπουργούς του που έπαιρναν δουλειές από το δημόσιο. Δεν υπήρξε κάποια κίνηση ή κάποιο σχόλιο ή και αυτοκριτική, συμπλήρωσε.

Για Τουρκία 

«Η χώρα μας έχει σταθερή και πάγια στάση όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαιτείται είπε σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και εμείς πορευόμαστε πάντα με άξονα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα.

Μικρόψυχος ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα επιλέγει τον ρόλο της θλιβερής εξαίρεσης. Δεν κρατά ούτε τα προσχήματα και επιδεικνύει μικροψυχία, είπε.  

Πρόσθεσε ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός, εργάζεται ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για το θέμα των Γλυπτών, ο κ. Τσίπρας επιλέγει ως συνομιλητές του άτομα τα οποία κάνουν χυδαίες αναρτήσεις στα social media. «Δεν έκανε τίποτα 4 χρόνια και ας αναλογιστεί τώρα τι ακριβώς κάνει».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και συνεχίζουμε την προσπάθεια επανένωσης των Γλυπτών έτσι όπως επιβάλλεται σε μια διαπραγμάτευση που δεν είναι εύκολη. Ο τελικός στόχος είναι να επιστρέψουν τα Γλυπτά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτού του είδους τα ζητήματα πρέπει να τα προσεγγίζει κανείς όχι βάζοντας τα σε πολιτικούς κύκλους. Απαιτείται ευθύνη και σεβασμός και δουλειά όπως αυτή που κάνουμε και έχει αποδώσει καρπούς. Αν η προσπάθεια ευοδωθεί θα είναι τεράστια εθνική επιτυχία. Να μην στέκονται κάποιοι αμήχανοι.

Δείτε την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις