Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οικονόμου: Μόνο 2 τμήματα από τα 80.000 τμήματα έκλεισαν λόγω πολλών κρουσμάτων στα σχολεία

Οικονόμου: Μόνο 2 τμήματα από τα 80.000 τμήματα έκλεισαν λόγω πολλών κρουσμάτων στα σχολεία

Με τα μέτρα να παίρνουν παράταση για μια εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Με την κυβερνητική απόφαση να παραμείνουν τα μέτρα για ακόμα μια εβδομάδα ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου. Υπενθύμισε για τους 60 και άνω ότι λήγει η προθεσμία στις 16 Ιανουαρίου και δεν θα δοθεί καμία παράταση. Εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί η πλειοψηφία όσων πεθαίνουν ή νοσούν βαριά από κορονοϊό είναι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και τόνισε ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται κανονικά. «Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια ανοχής, πειθούς και διευκόλυνσης», σημείωσε.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων είπε ότι παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης μόλις 2 στα 80.000 τμήματα είχαν κλείσει γιατί νόσησε το 50+1 των μαθητών.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για να καλυφθούν οι όποιες αρρυθμίες στην εκπαιδευτική κοινότητα με προσλήψεις εκπαιδευτικών και τόνισε ότι έπεσαν ήδη οι υπογραφές για την απόφαση 566 αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας. 

Για την εργασία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι στόχος είναι η τόνωση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Απαρίθμησε τα 11 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να προσφερθούν 86.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Για τα ΑΕΙ και τα φαινόμενα βίας ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση έχει την βούληση για αδιαπραγμάτευση ασφάλεια στους χώρους αυτούς. «Θα προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος. Υπολογίζουμε στην συνεργασία των πρυτανικών αρχών. Πρέπει να απαλλαγούν από τις παθογένειες της μεταπολίτευσης και τις νοοτροπίες που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Από την Δευτέρα ξεκινά στην Κομοτηνή η εκπαίδευση των στελεχών για την διαφύλαξη των πανεπιστημίων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια. Θα προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις, καθυστερήσεις και παραχωρήσεις. Όσα θλιβερά παρακολουθούμε δεν αποτελούν τον κανόνα. Είναι λιγότερα από όσα συνέβαιναν στο παρελθόν γιατί υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την τήρηση των νόμων και της τάξης».

 Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση είναι απολύτως απέναντι σε κάθε προσπάθεια βίας και παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών από όποιον και αν προέρχεται είτε τους μπαχαλάκηδες κουκουλοφόρους είτε φασίστες της Χρυσής Αυγής».

Όσον αφορά στον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας που αναμένεται ο κ. Οικονόμου είπε ότι: «Η αύξηση του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο και επηρεάζει και την ελληνική οικονομία. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει πως θα γίνει η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. 

«Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων. Έχουμε σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και έχουμε διαθέσει πάνω από 1,3 δις ευρώ με την ενεργειακή κρίση. Με την πολιτική μας δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο στο κύμα ανατιμήσεων», τόνισε.

Για το Παίδων Πεντέλης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά. «Θα γίνονται όλα και τακτικά χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία και οι επισκέψεις. «Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί τις επόμενες 4 εβδομάδες και μόνο για 2 εβδομάδες δεν θα γίνουν οι τακτικές εφημερίες. Η κυβέρνηση ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και κατατέθηκε η αίτηση από το υπουργείο Υγείας».

Ο κ. Οικονόμου για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είπε ότι όποιος υγειονομικός δεν εμβολιάζεται τελεί σε αναστολή και ενδεχομένως όταν λήξει η περιοδος αυτή να τους τεθούν και εκτός ΕΣΥ. «Με το ευρύτερο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία πρέπει το ΕΣΥ να είναι θωρακισμένο. Πρέπει να αξιοποιήσουν όλοι τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Δείτε όλη την ενημέρωση

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις