Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ανοικτό το επίδομα Πάσχα στους ευάλωτους από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Γιάννης Οικονόμου για επιδόματα σε θέρμανση και ρεύμα: Δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος

Με το Ουκρανικό να είναι στο πιο κρίσιμο σημείο του και ένα 24ωρο μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις στο Μόναχο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποιεί την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν όλα τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Για τις συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μόναχο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ειδικά στην συνάντηση με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ο πρωθυπουργός την ενημέρωσε για όλο το φάσμα των θεμάτων από την ενεργειακή κρίση μέχρι τα ελληνοτουρκικά. Για το ουκρανικό είπε ότι πρέπει να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

«Η κρίση αυτή», τόνισε ο κ. Οικονόμου «έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο αλλά όπως είπε η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται σε ρόλο θεατή. Η κυβέρνηση ορθώνει αναχώματα απέναντι στις εξωγενείς προκλήσεις και συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις».

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ αναφέρθηκε και στην σημαντική μείωση της ανεργίας.

Ειδικά για την εκπαίδευση τόνισε ότι στην αξιολόγηση των σχολείων ανταποκρίθηκε το 99,2% των σχολείων της χώρας. Σε όσα σχολεία δεν υπήρξε αξιολόγηση θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις.

Επίσης εξασφαλίστηκαν 117.000 σετ ρομποτικής για όλα τα παιδιά του δημοτικού και του Γυμνασίου. Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ερωτηθείς αν σκοπεύει η κυβέρνηση να εισηγηθεί την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ο κ. Οικονόμου είπε: «Κάθε εβδομάδα η επιτροπή σταθμίζοντας τα δεδομένα και παρακολουθώντας την πορεία στις άλλες χώρες κάνεις τις εισηγήσεις της και αποφασίζει».

Για το αν θα δοθεί επίδομα το Πάσχα σε ευάλωτες ομάδες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η πολιτική της κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του εισοδήματος εστιάζεται και αποτυπώνεται με διάφορα μέτρα και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός οι ευάλωτες ομάδες δεν θα μείνουν μόνες τους πάντα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που υπάρχει. Όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο θα το πούμε».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία, ο κ. Οικονόμου τόνισε:

«Ο κ. Τσίπρας επιδίδεται στην αγαπημένη του άσκηση του λαϊκισμού για να προκαλέσει διάφορους συνειρμούς στην κοινή γνώμη. Μέσα από έναν αχταρμά προσπαθεί να πείσει ότι γίνεται σπατάλη. Να επεξεργαστεί καλύτερα τα στοιχεία και να μην βάζει στον ίδιο κουβά όλα όσα γίνονται. Να μας παρουσιάσει τον κατάλογο και να μας πει που διαφωνεί. Η κυβέρνηση με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και συμφέρον φροντίζει για την θωράκιση της χώρας από οποιαδήποτε απειλή».

Δείτε την ενημέρωση 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις