Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οικονόμου: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown

Οικονόμου: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει και γίνεται αγώνας δρόμου για την αύξηση των εμβολιασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποιεί την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Θα ήταν λιγότερες οι απώλειες αν είχαν αυξηθεί οι εμβολιασμοί», τόνισε ξεκινώντας την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ξεδιπλώνοντας το πλάνο από εδώ και πέρα είπε ότι:

Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown. Επίσης, καταβάλλεται προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης με την πρώτη και την αναμνηστική δόση. «Είμασταν από τους πρώτους που ανοίξαμε την αναμνηστική δόση», τόνισε.

Επιπρόσθετα, ενισχύεται το ΕΣΥ με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς. «Είμαστε επίσης από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που θα αρχίσει την χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων», σημείωσε. Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων.

Ο κ. Οικονόμου θύμισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν όσον αφορά στο θέμα του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού.

Επίθεση σε Τσίπρα

«Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Το εύχεται ή το εισηγείται ο κ. Τσίπρας; έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει αντί να κάνει αντιπολίτευση με τον κορονοϊό; Εφαρμόσιμες λύσεις έχει να προτείνει; Εκτός από τους αφορισμούς και τα ψέμματα απαντά με την συνταγή των προσλήψεων», είπε σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε: «Επειδή είναι στην Θεσσαλία , εκεί υπήρχαν 1516 γιατροί. Σήμερα υπάρχουν 1617 γιατροί. 3406 νοσηλευτές. Σήμερα 4058 νοσηλευτές. Το 2018 υπήρχαν εκεί 46 ΜΕΘ. Σήμερα 105 μονάδες. Μιλά συνεχώς για πράγματα χωρίς να προτείνει εφαρμόσιμα και συγκεκριμένα μέτρα χωρίς να δείχνει ότι έχει πρόταση και πρόθεση να συνδράμει για να αναχαιτιστεί η πανδημία. Το βλέπει μέσα από το δικό του πρίσμα. Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά σε περιοδο μάχης.»

Είπε ακόμα: «Δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων σε ποσοστό 80%. Υπήρξε οδηγία όπου υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις να γίνεται διαχείριση των μη έκτακτων χειρουργείων. Στην Αττική δεν έχει αναβληθεί κανένα χειρουργείο. Δίνουμε μεγάλη μάχη το ΕΣΥ να κρατηθεί όρθιο στην πίεση που υφίσταται. Οι κινήσεις που σήμερα σας είπα μιλούν από μόνες τους για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε ΜΕΘ και σε προσωπικό αλλά και με την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα».

«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε αυτό που πρέπει αν υπάρξει απόπειρα εξωτερίκευσης»

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη βρίσκεται σε εγρήγορση με όλα της τα αντανακλαστικά ενεργοποιημένα για να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει σε σχέση με τα εθνικά μας συμφέροντα σε όλους τους τομείς είτε στο κομμάτι το διπλωματικό, είτε στο κομμάτι το αποτρεπτικό».

Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όσον αφορά στο ενδεχόμενο να προσπαθήσει η Τουρκία να εξωτερικεύσει την κρίση που μαστίζει την κοινωνία και την οικονομία της.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Τουρκία και Προφανώς και η απόπειρα εξωτερίκευσης της εσωτερικής κρίσης είναι κάτι που πρέπει κανείς να το λαμβάνει πάντα υπόψιν του. Δεν έχουμε όμως συγκεκριμένα δείγματα ή συγκεκριμένα σημάδια που να μας ανησυχούν για να κάνουμε κάτι διαφορετικό που έτσι κι αλλιώς κάνει η εξωτερική πολιτική σε όλα τα πεδία», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε όλη την ενημέρωση 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις