Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο υποβρύχιο Παπανικολής – Καρέ καρέ η «κατάδυση» της Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο υποβρύχιο Παπανικολής – Καρέ καρέ η «κατάδυση» της Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιβιβάστηκε στο υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Η κ. Σακελλαροπούλου έκανε το ταξίδι από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας προς τον Πειραιά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε στον πλου του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας προς στον Πειραιά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού για τον Άγιο Νικόλαο και την επέτειο των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν, αρχικά στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας ο αρχηγός του Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης και στη συνέχεια στο υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ο διοικητής Διοίκησης Υποβρυχίων Πλοίαρχος Ιωάννης Στρατογιάννης και ο κυβερνήτης πλωτάρχης Σάββας Μακρής.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Παπανικολής Ι ήταν υποβρύχιο τύπου Schneider-Leubeut του πολεμικού μας ναυτικού, το πρώτο στη σειρά, από τα συνολικά τρία έως τώρα. Θεωρείται το ενδοξότερο Ελληνικό υποβρύχιο που έδρασε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έλαβε το όνομά του προς τιμήν του Ψαριανού πυρπολητή του 1821, Δημήτριου Παπανικολή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις