Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Η ονομασία έχει διχάσει τα Σκόπια

Συνάντηση Τσερβενκόφσκι με Γκρούεφσκι

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στα Σκόπια με αφορμή το θέμα της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι,κατηγόρησε σήμερα την αξιωματική αντιπολίτευση για «μη εποικοδομητική» θέση στο ζήτημα της ονομασίας.

«Το SDSM ασχολείται με ζητήματα τα οποία δεν συνάδουν με το συμφέρον της χώρας. Είναι κάπως παράξενο το γεγονός ότι ο Τσερβένκοφσκι εκπροσωπεί τις θέσεις της Ελλάδας σύμφωνα με τις οποίες εμείς φέρουμε την ευθύνη για τη μη επίλυση του προβλήματος της ονομασίας. Στην Ελλάδα, η αντιπολίτευση υποστηρίζει την κυβέρνηση για την ενίσχυση των θέσεων που είναι σημαντικές για την χώρα, ενώ σε εμάς συμβαίνει το αντίθετο. Η δική μας αντιπολίτευση, πρακτικά, με τις θέσεις που διατυπώνει, βοηθά την άλλη πλευρά, με χαρακτηρισμούς ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι», ανέφερε, σήμερα, ο κ. Γκρούεφσκι.

Και συμπλήρωσε ειρωνικά: «Ναι, πράγματι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το γεγονός ότι δεν επιτρέψαμε να μετατραπούμε σε ένα απρόσωπο έθνος και να σβήσουμε από τον χάρτη των λαών και των εθνών, αποδεχόμενοι την πλήρη αλλαγή της ονομασίας, της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας μας».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του δεν σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και πρόσθεσε ότι «κατανοεί» πλήρως την ανησυχία της αντιπολίτευσης για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθότι, όπως σημείωσε, η αντιπολίτευση δεν έχει υποστήριξη από τους πολίτες της χώρας.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι, σε συνέντευξή του, σήμερα, στην εφημερίδα “Ουτρίνσκι Βέσνικ”, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι ότι δεν είναι ικανή να εντάξει τη χώρα στο ΝΑΤΟ και να προωθήσει την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε