Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Επικίνδυνος ο πρωθυπουργός για την δημοκρατία και τους θεσμούς

ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα είπε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, σχολίασε με μια σκληρή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος, «δεν γνώριζε για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Ο κ. Δημητριάδης ούτε αυτός γνώριζε και παραιτήθηκε από “ευθιξία”. Αυτά υποστήριξε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στην επιλογή ανάμεσα στο “εγκέφαλος του σκανδάλου” ή “ανέμελος παραθεριστής” επιλέγουν το δεύτερο. Αφενός δεν πείθουν κανένα αφετέρου και στις δυο περιπτώσεις παραμένει επικίνδυνος για την δημοκρατία και τους θεσμούς. Περιμένουμε να απαντήσει σήμερα στα πραγματικά ερωτήματα και να μην συνεχίσει την αυτογελοιοποίηση ισχυριζόμενος πως δεν ήξερε ή πως «ξένες δυνάμεις» ζήτησαν τις παρακολουθήσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη, κάτι που διαψεύσθηκε».

Και καταλήγει: «Αλλά βασικά περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από το Predator με εντολή Μητσοτάκη;»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις