Site icon NewsIT

Κακλαμάνης: “Να πληρώσουν οι μπαχαλάκηδες”

19.07.2017 | 20:33
Κακλαμάνης: “Να πληρώσουν οι μπαχαλάκηδες”

Την θέσπιση ιδιώνυμου για όλα τα αδικήματα ανεξέλεγκτης καταστροφής πολιτιστικών μνημείων, δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας ζητά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακκλαμάνης από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Σε Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης σημειώνει πως «έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να πληρώσουν οι “μπαχαλάκηδες” και οι “αναρχοαυτόνομοι” που καταστρέφουν και διαλύουν την πόλη» και καλεί την κυβέρνηση επιτέλους να τολμήσει να αυστηροποιήσει για αυτά τα αδικήματα τη νομοθεσία.

Υπενθυμίζει ότι από το 2008 ως δήμαρχος Αθηναίων έχει θέσει κατ’ επανάληψη το θέμα αυστηροποίησης των ποινών για όσους προκαλούν επεισόδια και εκτεταμένες φθορές γενικά στη πόλη και ειδικά σε ιστορικά μνημεία της, ενώ όταν στις 9 Μαρτίου του 2015 βεβηλώθηκε το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου με «μουτζούρες» που χαρακτηρίσθηκαν «γκράφιτι» και είχε κάνει σχετική Ερώτηση – πρόταση στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος του είχε απαντήσει πως το «υπουργείο μελετά και αξιολογεί κάθε πρόταση για αλλαγή της ποινικής νομοθεσίας, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ρωτά μήπως έφτασε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου, προκειμένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αναλάβει την ευθύνη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, που έχει γίνει έρμαιο 100-200 «μπαχαλάκηδων»;

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version