Site icon NewsIT

Καμμένος: Παραγωγή καλάσνικοφ στην Πάτρα, μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας

31.05.2016 | 14:14
Καμμένος: Παραγωγή καλάσνικοφ στην Πάτρα, μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας

Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πιστοποιημένα προϊόντα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ανέφερε πως «μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή καλάσνικοφ στην Πάτρα. Και λαμβάνοντας την πιστοποίησή τους από το ΝΑΤΟ θα μπορεί να τα πουλάμε σε οποιαδήποτε συμμαχική χώρα ενδιαφέρεται να τα προμηθευτεί».

Επίσης ανέφερε πως τα ΕΑΣ έχουμε προχωρήσει σε συμφωνία με την Ινδία για το οπλικό σύστημα «Άρτεμις», μια συμφωνία που είχε παραμείνει στα συρτάρια.

Ακόμη, πρόσθεσε, πως υπάρχει ενδιαφέρον και για τη ναυπήγηση υποβρυχίων από τα ναυπηγεία μας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παράλληλα προανήγγειλε ότι με το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο του. “Θα δοθεί η δυνατότητα να πουλάμε εύχρηστο μη επιχειρησιακό υλικό που έχουμε στις αποθήκες μας σε χώρες που ενδιαφέρονται”. “Είναι άδικο”, είπε, “να έχουμε οπλικό υλικό, παραδείγματος χάρη βλήματα διαμετρήματος που εμείς πλέον δεν τα χρησιμοποιούμε και να παραμένουν στις αποθήκες”. Μάλιστα, διευκρίνισε, πως η διαδικασία πώλησης θα είναι με βάση ό,τι ισχύει σε όλες τις χώρες, και θα γίνεται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός θα διεξάγεται ηλεκτρονικά, με ανοικτές πρόσφερες που θα μπορούν να τις βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι μειοδότες.

“Ουσιαστικά θα αλλάξουμε το νόμο Βενιζέλου που προέβλεπε η διαδικασία αυτή να χρειάζεται να συσταθεί μια υποεπιτροπή κ.λ.π. και η αξιοποίηση του υλικού ατού θα γίνεται με διαφανείς, ανοικτές και γρήγορες διαδικασίες αποδίδοντας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σημαντικά οικονομικά οφέλη κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε”, πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην Κύρωση της Συμφωνίας για την Κυκλοφορία τους Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, εάν και διευκρίνισε ότι δεν είναι θέμα τόσο της αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρόσθεσε ότι το FIR Aθηνών πλέον θα λογίζεται ως ευρωπαϊκό FIR. Τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτα απολύτως από τα όρια του παλαιού FIR Aθηνών. Είναι, σημείωσε, κάτι σε αναλογία της συμφωνίας για ευρωπαϊκά χερσαία σύνορα. Επίσης, επεσήμανε πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είναι πλέον μια πραγματικότητα και πετούν σε όλη την Μεσόγειο, η Ελλάδα δεν έχει θεσπίσει νομικό πλαίσιο και αυτό θα πρέπει να διορθωθεί.

Αναφερόμενος στις δύο άλλες υπό συζήτηση και Κυρώσεις των Συμφωνιών με το Ισραήλ σχετικά με το καθεστώς των δυνάμεών του και της στρατιωτική συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, ο κ. Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι είναι απολύτως σαφές ότι σε καμία περίπτωση η χώρα μας δεν θα εμπλακεί σε τυχόν διμερείς διενέξεις έχουν τα κράτη αυτά με άλλα στην περιοχή. Είναι κάτι, υπογράμμισε, που το έχουμε καταστήσει σαφές και στους συμμάχους και εταίρους μας. Οι συμφωνίες αυτές, πρόσθεσε όχι μόνο ενδυναμώνουν τις καλές παραδοσιακές σχέσεις που έχει η χώρα μας αλλά τονώνουν και το γεωπολιτικό στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις δημιουργούν πεδίο σταθερότητας και διεθνούς ασφάλειας, επισημαίνοντας, ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ, καθώς είναι το σημείο όπου «ενώνονται» το Σουέζ και το Γιβραλτάρ είναι μια περιοχή όπου σημειώνεται μεγάλη παράνομη διακίνηση οπλισμού, λαθραίου πετρελαίου, παράνομη διακίνηση και εμπορεία ανθρώπων, με τεράστια ποσά να πηγαίνουν στην χρηματοδότηση ακραίων εξτρεμιστικών ομάδων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος, ερωτηθείς σχετικά με το προσφυγικό ανέφερε πως «οι ροές πλέον είναι μηδενικές μετά την συμφωνία. Φαίνεται ότι η Νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο δεν περιόρισε απλά τις ροές, αλλά έχουν σταματήσει να ξεκινούν οι πρόσφυγες από τις τουρικές ακτές. Σε αντίθεση με ότι βλέπουμε να ισχύει νότια της Ιταλίας» και πρόσθεσε πως «κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν έμεινε στην χώρα μας χωρίς ανθρώπινες συνθήκες» και πρόσθεσε πως η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε παροχή φαγητού στα Κέντρα Φιλοξενίας έχει πλέον σταματήσει.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version