Site icon NewsIT

“Καταιγίδα” υπουργικών τροπολογιών στην Βουλή

19.12.2018 | 21:20
“Καταιγίδα” υπουργικών τροπολογιών στην Βουλή

Καταιγίδα… υπουργικών τροπολογιών είναι σε εξέλιξη στην Βουλή. Μια νομοθέτηση δια τροπολογιών που αναμένεται να συνεχιστεί όλο το βράδυ αλλά και μέχρι την Παρασκευή που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί και το το τρίτο κατά σειρά και τελευταίο «κατεπείγον» νομοσχέδιο που έχει φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση μέχρι να κλείσει η Βουλή για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Για το αυριανό, δεύτερο με την διαδικασία του κατεπείγοντος νομοσχέδιο που έχει καταθέσει και είναι αυτό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέχρι αυτή την ώρα έχουν κατατεθεί 11 (!) υπουργικές τροπολογίες για να ψηφιστούν στη Βουλή.

Ενδεικτικό της θύελλας της τροπολογίας είναι ότι όχι μόνο το ίδιο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που έχει καταθέσει ολόκληρο νομοσχέδιο κατέθεσε πριν λίγο και μια τροπολογία, αλλά ότι οι ίδιοι συναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης κλήθηκαν να υπογράψουν δύο ξεχωριστές τροπολογίες που αφορούν την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και οι οποίες κατατέθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Βουλή αντί να τις συγχωνεύσουν τις ρυθμίσεις αυτές σε μία τροπολογία!

Οι μέχρι ώρας, υπουργικές τροπολογίες για το αυριανό νομοσχέδιο του υπουργείου είναι μία για ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τροπολογία για την Παράταση καταληκτικής προθεσμίας για τη συγκρότηση και λειτουργία της οικείας Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τροπολογία για την ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τροπολογία για «αίνιγμα» την ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εξωτερικών που αφορά διευθετήσεις λογαριασμών. Τροπολογία για την ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότηση. Τροπολογία για την ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τροπολογία για την ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών. τροπολογία για την ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και άλλες μέχρι την αυριανή συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, χωριστά από αυτές που θα έρθουν και θα μπουν για ψήφιση με την μέθοδο των βουλευτικών τροπολογιών.

Αρκετές, επίσης υπουργικές τροπολογίες αναμένεται ότι θα κατατεθούν και στο τρίτο με χαρακτήρα «κατεπείγον» νομοσχέδιο που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Παρασκευή στη Βουλή και είναι του υπουργείου Μεταφορών που αφορά τον αυτοκινητόδρομο Ε-65. Καθώς θα είναι το τελευταίο νομοσχέδιο της χρονιάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο σημερινό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ψηφίσθηκαν ακόμα άλλες 8 υπουργικές τροπολογίες!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version