Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Καθησυχαστική η κυβέρνηση: Δεν αλλάζουμε διαπραγματευτική στάση

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Η διεθνής συγκυρία και ο ΣΥΡΙΖΑ φταίνε για τη στάση των αγορών έναντι της Ελλάδας, που έχει εκτινάξει τα spreads και βυθίζει το χρηματιστήριο, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, που όμως εμφανίζεται καθησυχαστική και διαμηνύει πως “όλα θα γίνουν σε συνεργασία με την Ευρώπη”.

Κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ασίας, τόνισε πως «η Ελλάδα δεν αλλάζει τη διαπραγματευτική της στάση, η θέση της χώρας είναι σταθερή. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη, εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας». Διευκρίνιζε δε ότι «όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την Ευρώπη».

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι μετά το τέλος του χρόνου δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης. Η ίδια πηγή διευκρίνιζε ότι «η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης δεν απαιτεί νέο πρόγραμμα». Μετέφερε δε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, αλλά και την αισιοδοξία της ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Κυβερνητικό στέλεχος εξηγούσε ότι λειτουργεί αρνητικά η διεθνής οικονομική συγκυρία, καθώς διαπιστώνεται ότι ενώ τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ κινούνται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς η Ευρωπαϊκή οικονομία είναι σε στασιμότητα και αδυνατεί να περάσει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Οι διεθνείς συνθήκες αλληλεπιδρούν και με τις εσωτερικές αιτίες πολιτικής αστάθειας και κυρίως με τη συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε. Η ίδια κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι η αρνητική στάση της αντιπολίτευσης, οι δηλώσεις ότι θα ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις ότι θα αμφισβητήσει τη δημοσιονομική σταθεροποίηση προκαλούν ανασφάλεια στους διεθνείς παράγοντες που αντιδρούν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε