Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κατρούγκαλος: «Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ΥΠΕΞ με τον Σόρος»

Κατρούγκαλος: «Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ΥΠΕΞ με τον Σόρος»

«Στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει καμία σύμβαση που μπορεί να επηρεάστηκε από τον Σόρος ή να έχει συνάψει με Σόρος» ανέφερε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και επιτέθηκε στη ΝΔ ότι καλλιεργεί για επικοινωνιακούς λόγους το θέμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη τον κάλεσε να μην «ευτελίζει» την κοινοβουλευτική διαδικασία, επιμένοντας σε ένα ανύπαρκτο θέμα καθώς «όλα τα θέματα έχουν απαντηθεί πολλαπλά…» και απέδωσε την επιμονή της ΝΔ στην διατήρηση του θέματος «στο πρόβλημα ατζέντας που έχει» και κάλεσε τον βουλευτή «να δείξετε στάση ευθύνης, να καταλάβετε και την τελευταία στιγμή το τι κάνετε και να μην συνεχίσετε»

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης από την δική του πλευρά ανέφερε ότι «συμπληρώνεται ένας μήνας με κατηγορίες και υπαινιγμούς», αναφέρθηκε στα όσα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε αναφέρει μετά την παραίτησή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ ΤV» αλλά και τους χθεσινούς του χαρακτηρισμού περί «Πόντιου Πιλάτου» για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά την διένεξη που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Ο «γαλάζιος» βουλευτής κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να του πει «ποια σχέση έχει ο Τζ. Σόρος με την εταιρεία για την έκδοση Visa. Γιατί ο κ. Πάνος Καμμένος είπε ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατομμύρια ευρώ» και αναρωτήθηκε αν ο κ. Καμμένος είναι λασπολόγος κατά του Νίκου Κοτζιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι έχουν δοθεί αναλυτικές απαντήσεις για το τι ειπώθηκε στο επίμαχο Υπουργικό Συμβούλιο , το νέφος έχει διαλυθεί έχουν υπάρξει σαφείς εξηγήσεις από τα πιο έγκυρα χείλη , του Πρωθυπουργού και ζήτησε από τον βουλευτή να μην θέλει να γίνει ένας διάλογος σαν στήλη παραπολιτικής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις