Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κατρούγκαλος: Επωφελής η συμφωνία για το μεταναστευτικό – Θα φύγουν περισσότεροι από όσοι θα έρθουν

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Για μια επωφελή για την Ελλάδα συμφωνία για το μεταναστευτικό έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας πως τα άτομα που θα φύγουν θα είναι περισσότερα από αυτά που θα έρθουν.

Μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο”, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την συμφωνία που επετεύχθη με την Γερμανία, και η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων πως η Γερμανία δεσμεύεται να ολοκληρώσει, μέχρι το τέλος του έτους, τις οικογενειακές επανενώσεις τις οποίες έχει κάνει ήδη αποδεκτές εντός του πλαισίου του Κανονισμού Δουβλίνου.

Την ίδια ώρα ωστόσο προβλέπει ότι η Γερμανία θα μπορεί να επιστρέψει εφεξής στην Ελλάδα, κάθε ενήλικο υπήκοο τρίτης χώρας, ο οποίος θα εντοπίζεται σε έλεγχο στα γερμανο-αυστριακά σύνορα, εφόσον αυτός έχει αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως αριθμός όσων αιτούνται επανένωση δεν παρουσιάζει μεταβολές, ενώ ο αριθμός αιτούντων άσυλο μπορεί να αυξηθεί.

Μ’ ένα σμπάρο… δυο τρυγόνια

Πάντως υποστήριξε πως αυτή η συμφωνία θα ωφελήσει τόσο την Ελλάδα όσο και… την ίδια την Μέρκελ, αφού θα ικανοποιηθεί ο κυβερνητικός εταίρος της Χορστ Ζεχόφερ που κόντεψε να “τινάξει” την κυβέρνηση λόγω μεταναστευτικού.

Σημείωσε πως η υποχρέωση υποδοχής των επαναπροωθήσεων δεν είναι κάτι τωρινό, αλλά είναι έτσι κι αλλιώς υποχρέωση της Ελλάδας από τη συμφωνία του Δουβλίνου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις