Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΚΙΝΑΛ: Οι αθεόφοβοι του Μαξίμου και οι δήθεν θεοσεβούμενοι της Πειραιώς

ΚΙΝΑΛ για εκκλησιαστικό

“Σφήνα” του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία για το εκκλησιαστικό.

“Οι αθεόφοβοι του Μαξίμου και οι δήθεν θεοσεβούμενοι της Πειραιώς εμπλέκουν την Εκκλησία στα πολιτικά τους παιχνίδια δείχνοντας για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα τους. Τα θέματα της Εκκλησίας και των σχέσεων με την Πολιτεία πρέπει να προσεγγίζονται με την δέουσα προσοχή”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Σταμάτης Μαλέλης από το ΚΙΝΑΛ

Η δήλωση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ γίνεται στη σκιά της άγριας κόντρας κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στον απόηχο της εκρηκτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

«Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοια του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα. Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία. Ο αρχηγός της Ν.Δ. φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος!”, ανέφερε μεταξύ άλλων ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες αργότερα όμως η Αρχιεπισκοπή – εκτός από την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη- διέψευδε τον “διάλογο” Ιερώνυμου – Μητσοτάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις