Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Εξόρμηση στην περιφέρεια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Κορονοϊός: Εξόρμηση στην περιφέρεια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Εξορμήσεις στην περιφέρεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρώτο πλάνο, ξεκινά η κυβέρνηση.

Ο στόχος διττός. Να επικοινωνήσει από τη μία την ανάγκη εμβολιασμού και από την άλλη το έργο της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας, για την αναχαίτιση της αλλά και για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η «εκστρατεία» ξεκινά με φόντο και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις οποίες αποτυπώνεται σταθερά δυσαρέσκεια ενός σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης για την διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της σε οικονομικό επίπεδο κ.α.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο είναι πως αυτή τη στιγμή που, παρά την πανδημία, δημιουργούνται συνθήκες δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας το 2022, είναι ο κατάλληλος χρόνος να το επικοινωνήσουν και στους πολίτες, προσδοκώντας και πολιτικά οφέλη.

«Στόχος η Ελλάδα να γίνει το success story της Ευρωζώνης»

«Η οικονομία ανακάμπτει εντυπωσιακά, αναμένω ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 7% το 2021 και το 5% το 2022», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post .

Στη συνέντευξη με τίτλο «Η Ελλάδα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα. Πώς επέστρεψε σε θετική πορεία» ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να γίνει το success story της Ευρωζώνης.

Η παρατεταμένη ενεργειακή κρίση «φρέναρε» τους σχεδιασμούς για μια… «απλόχερη» κοινωνική πολιτική, καθώς το κράτος χρειάστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε έκτακτη εφάπαξ στήριξη σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ αλλά και ένα μισθό – μπόνους στους υγειονομικούς και στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, μια κίνηση αναγνώρισης του έργου τους μέσα στην πανδημία.

Το “καλάθι” του πρωθυπουργού για Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο

Σήμερα ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Κοζάνη, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα προεδρεύει σύσκεψης για την πορεία της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης της περιοχής, μέσω και των αναπτυξιακών νόμων που θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα.

Το απόγευμα θα μεταβεί στα Ιωάννινα όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και το Σάββατο θα προεδρεύσει στο προσυνέδριο της ΝΔ, στο πλαίσιο του οποίου θα έχει συζήτηση με νέους. Άλλωστε το Συνέδριο της ΝΔ έχει ως θέμα το μέλλον της νέας γενιάς, μια ηλικιακή ομάδα ψηφοφόρων που επιχειρεί να προσεγγίσει η ΝΔ, και γι’ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός με μέτρα που εστιάζουν στη στήριξη της.

Νέα έκκληση για εμβολιασμό

Κατά τις περιοδείες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία – περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης – θα μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα όσοι ακόμη έχουν επιφυλάξεις και δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση, αλλά και οι πολίτες που συμπληρώνουν εξάμηνο και εκκρεμεί η τρίτη δόση του εμβολίου.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα «τρέξει» και νέα επικοινωνιακή εκστρατεία αλλά και διαφημιστική καμπάνια για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στη «μάχη» των περιοδειών ανά την Ελλάδα, εκτός από τον πρωθυπουργό, ρίχνονται και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, επιχειρώντας να ανοίξουν νέα γέφυρα διαλόγου με τους πολίτες και επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις