Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κώστας Καραμανλής: Συζητάμε για διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Κώστας Καραμανλής: Συζητάμε για διόδια στο κέντρο της Αθήνας
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

Σε ό,τι αφορά τον δακτύλιο στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ο κ. Καραμανλής είπε πως θα τεθεί σε ισχύ κανονικά από τις 25 Οκτωβρίου και έδωσε διευκρινίσεις για τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα είπε ότι θα κινούνται ελεύθερα τα υβριδικά και euro 6 οχήματα, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρξει μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στον δακτύλιο.

Για την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, τόνισε ότι βρίσκονται σε ένα στάδιο προσαρμογής ακόμα και ανέφερε ότι ήδη γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά για αύξηση των λεωφορείων ενώ παράλληλα προανήγγειλε τη διεύρυνση σταδιακά των ορίων του μικρού δακτυλίου. 

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών, προανήγγειλε σταδιακά και τη λήψη άλλων, πρόσθετων, μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις