Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κοτζιάς σε Σκόπια: “Αυτή είναι η Συμφωνία και μην περιμένετε να υπάρξει άλλη”!

Κοτζιάς σε Σκόπια: “Αυτή είναι η Συμφωνία και μην περιμένετε να υπάρξει άλλη”!
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Ξεκάθαρο μήνυμα στα Σκόπια, στη Βουλή των οποίων συζητείται η Συμφωνία Ζάεφ – Τσίπρα, έστειλε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, διαμήνυσε στα Σκόπια:

“Πρέπει να γίνει κατανοητό στην ΠΓΔΜ ότι δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών” και συμπλήρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία, διότι αυτό δεν βγαίνει ακόμα και με την απλή αριθμητική του δημοτικού”.

Το ζήτημα της ΠΓΔΜ ήταν το πρώτο θέμα που απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, μετά τα αποτελέσματα του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Κοτζιάς για το μεταναστευτικό

Εξάλλου, σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που, επίσης, απασχόλησε το Συμβούλιο υπουργών, ο Ν. Κοτζιάς επισήμανε στους ομολόγους του ότι τα ρεύματα των μεταναστών εξακολουθούν να έρχονται από την Ανατολική Μεσόγειο και ότι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

“Είναι, ακόμα και τώρα, περισσότερα από αυτά που έρχονται από τη Λιβύη και την Κεντρική Μεσόγειο και, κατά συνέπεια, δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε μία στιγμή να προσέχουμε και να φροντίζουμε εκείνη την πλευρά της Ανατολικής Μεσογείου” τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη Βενεζουέλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι πρέπει να γίνουν συμβιβαστικές προτάσεις και να βρεθούν τρόποι και διαδικασίες με τις οποίες θα ξαναϋπάρξει η δυνατότητα να λειτουργήσει η δημοκρατία και να οδηγηθεί η χώρα σε δημοκρατικές εκλογές.

Τέλος, στη συζήτηση για τη Βοσνία, ο Ν. Κοτζιάς επεσήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργία των θεσμών στη χώρα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις