Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κουτσούμπας: «Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο»

Κουτσούμπας: «Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο»

«Θέλουμε να δεσμευτούμε στους συγγενείς των θυμάτων της μεγάλης αυτής τραγωδίας στα Τέμπη, ότι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά, στον αγώνα για να σταματήσει να θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στην ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, στο ΣΕΦ, με θέμα “Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές”.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «εδώ και ένα μήνα συνεχίζεται από την κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, η προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων και των αιτιών του εγκλήματος» στα Τέμπη, σημειώνοντας ότι κυβέρνηση της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «δεν λένε κουβέντα για τη ρίζα του προβλήματος. Κουβέντα για το σημερινό σύστημα, όπου οι μεταφορές, η ενέργεια, οι επικοινωνίες, η υγεία, η ίδια εργατική δύναμη, αποτελούν εμπορεύματα. Κουβέντα για το τι σημαίνει στην πράξη για τη ζωή, την ασφάλεια και το εισόδημα των εργαζομένων και των επιβατών, η επιχειρηματική λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος. Κουβέντα για τις αρνητικές συνέπειες για τον λαό από την υλοποίηση της πολιτικής “απελευθέρωσης” στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Βρετανία, με όλες τις παραλλαγές ιδιωτικοποιήσεων και κρατικοποιήσεων τα προηγούμενα χρόνια» υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ακόμη ότι «δεν θα μας σώσει μία καλύτερη ιδιωτικοποίηση, ένας δήθεν πιο αυστηρός δημόσιος έλεγχος, ούτε μία “επανακρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση”» καθώς «όσο οι μεταφορές αποτελούν εμπόρευμα και οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις λειτουργούν μέσα στην καπιταλιστική οικονομία, η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά, ουσιαστικά». «Ακόμα και αν ανήκουν οι επιχειρήσεις μεταφορών στο κράτος του κεφαλαίου, θα λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος τους και τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης» επισήμανε επίσης.

«Είμαστε καθημερινά μπροστά στους αγώνες που ανοίγουν το δρόμο της ανατροπής. Είμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική απελευθέρωσης της ΕΕ. Είμαστε μπροστά στους αγώνες για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα, για ουσιαστική εκπαίδευση των εργαζόμενων, για ουσιαστικές αυξήσεις με 35ωρο – 5μερο – 7ωρο, για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού και την υποδομή, για την λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας στις μεταφορές» τόνισε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας.

«Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, απ’ το δρόμο της ανατροπής. Και αυτό το δρόμο μπορούμε να τον ανοίξουμε γρήγορα αν πιστέψουμε στη δύναμη μας. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί τώρα το ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ παντού και στην κάλπη στις 21 Μάη. Όσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα» τόνισε καταλήγοντας στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του κόμματος.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις