Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοζάνη: Έξαλλη η βουλευτής Τρικάλων διαψεύδει πως πήρε δασκάλα δημοτικού στο γραφείο της!

Κοζάνη: Έξαλλη η βουλευτής Τρικάλων διαψεύδει πως πήρε δασκάλα δημοτικού στο γραφείο της!
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Με δήλωσή της, η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Δριτσέλη, αναφέρεται σε “παραπλανητικά και ιδιοτελή κίνητρα πίσω από τα δημοσιεύματα σχετικά με το σχολείο στην Κοζάνη”.

Είναι μία είδηση που αφορά σε δημοτικό σχολείο στην Κοζάνη και από την πρώτη στιγμή προκάλεσε αίσθηση. Συγκεκριμένα, τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως διαταράχθηκε η ομαλή λειτουργία του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου Κοζάνης, με την απομάκρυνση της εκπαιδευτικού της Δευτέρας Τάξης από το σχολείο και την τοποθέτησή της, στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού.

Η ίδια η βουλευτής, Παναγιώτα Δριτσέλη, με δήλωσή της διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα της αποδίδονται. Μιλά ως εκπαιδευτικός και γονιός, όπως η ίδια λέει και καταγγέλλει την “απαράδεκτη στοχοποίηση εκπαιδευτικών στο βωμό μικροσκοπιμοτήτων”.

Αναλυτικά η δήλωση της Παναγιώτης Δριτσέλη για το δημοτικό σχολείο στην Κοζάνη

Κοζάνη

“Στη συνέχεια επαναλαμβανόμενων δημοσιευμάτων περί διατάραξης της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Τρανόβαλτου Κοζάνης, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο είναι πλήρως στελεχωμένο, όχι μόνο σε δασκάλους, αλλά και σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων.

Όπως προκύπτει και από το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κοζάνης η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου ουδέποτε διαταράχθηκε. Τα κίνητρα όσων βρίσκονται στην αφετηρία αυτών των δημοσιευμάτων δεν είναι εκπαιδευτικά, ούτε ανιδιοτελή και θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για την απόσταση που αποτυπώνεται ανάμεσα στους ισχυρισμούς των δημοσιευμάτων και στα πραγματικά δεδομένα, όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κοζάνης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ως εκπαιδευτικός, αλλά και ως γονέας, δεν θα συναινούσα ποτέ στην υπολειτουργία ενός σχολείου, ιδιαίτερα δε, εφόσον πρόκειται για ένα σχολείο της επαρχίας. Ως εκπαιδευτικός και ως γονέας θεωρώ, επίσης, απαράδεκτη τη στοχοποίηση εκπαιδευτικών στο βωμό μικροσκοπιμοτήτων.

Ως προς τα περί ηθικής, την ηθική μου έχω επιλέξει να μην την διαπραγματεύομαι στην βάση εμπαθειών και αναληθών γεγονότων. Η πορεία μου στο δημόσιο βίο και η στάση ζωής μου είναι η καλύτερη απάντηση”.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις