Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξενογιαννακοπούλου: Νομοθετούνται και εφαρμόζονται με τη νέα χρονιά τα μέτρα Τσίπρα για το Δημόσιο

Ξενογιαννακοπούλου: Νομοθετούνται και εφαρμόζονται με τη νέα χρονιά τα μέτρα Τσίπρα για το Δημόσιο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ για το Δημόσιο θα νομοθετηθούν άμεσα και θα εφαρμοστούν στις αρχές της νέας χρονιάς, ξεκαθάρισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real Fm, τόνισε πως “τα πολιτικά περιθώρια που έχει η κυβέρνηση στη μεταμνημονιακή εποχή, δεν είναι απλά λόγια αλλά θα φανεί στην πράξη ότι παράγουν αποτελέσματα».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου εκτίμησε πως η κυβέρνηση ανακτά ένα περιθώριο πολιτικών κινήσεων και επιλογών μετά την έξοδο από τα μνημόνια, που θα της δώσει την ευχέρεια να καλύψει την διαφορά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη ΝΔ και να κερδίσει και πάλι τις εκλογές.

Μάλιστα όπως εξήγησε «το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δείχνει ότι η χώρα μας βγαίνοντας από το μνημόνιο ανακτά σταδιακά ένα περιθώριο πολιτικών κινήσεων και επιλογών. Η πολιτική μπαίνει στο τραπέζι και αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν και οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές στον δημόσιο λόγο, όπως τις είδαμε και με την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη που έβαλε ένα πιο καθαρά νεοφιλελεύθερο πρόσημο στις επιλογές του. Συνεπώς ο πολίτης, όταν θα γίνουν οι εκλογές, δεν θα έχει μπροστά του έναν μνημονιακό μονόδρομο, αλλά θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις και αυτό είναι ένα πεδίο που ενισχύει τις δυνάμεις που θέλουν να αναδείξουν μια άλλη προοδευτική πρόταση για το μέλλον».

Για το “καυτό” θέμα της περικοπής των συντάξεων η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την μη περικοπή τους είναι πολύ ισχυρά και εμφανίστηκε αισιόδοξη πως θα υπάρξει κατανόηση από πλευράς των θεσμών, κάτι που όπως εκτίμησε θα φανεί στο επόμενο Eurogroup.

Όσο για τις προτεραιότητες του υπουργείου της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ξενογιαννακοπούλου,  τόνισε πως αυτές είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα, η ενίσχυση της ψηφιακής λειτουργίας του Δημοσίου καθώς και η ηλικιακή ανανέωση και ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης με μόνιμο προσωπικό με βάση τον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις