Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο CNN για τον σεισμό στην Τουρκία: Στις επείγουσες καταστάσεις βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας

Μητσοτάκης στο CNN για τον σεισμό στην Τουρκία: Στις επείγουσες καταστάσεις βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο στην εκπομπή «Connect the World» του CNN και μίλησε για την ελληνική βοήθεια στην Τουρκία μετά το φονικό σεισμό, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Αφήνουμε στην άκρη την γεωπολιτική για να σώσουμε ανθρώπους, το μήνυμα Μητσοτάκη μέσω του CNN, για τη βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στην Τουρκία με αποστολή διασωστών.

«Αυτές τις στιγμές της κρίσης αυτό που είναι σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι στο τέλος της ημέρας είμαστε γείτονες και χρειάζεται να βοηθάμε ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χτες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, σημειώνοντας ότι και στο παρελθόν οι δύο χώρες είχαν βοηθήσει η μία την άλλη όταν υπήρχαν καταστροφικοί σεισμοί. Αφήνουμε στην άκρη τις διαφορές και αντιμετωπίζουμε αυτή την επείγουσα κατάσταση τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ συμπλήρωσε «Δεν μπορώ να φανταστώ πιο δυνατή εικόνα από αυτή που ένας Τούρκος και ένας Έλληνας διασώστης έσωσαν ένα κοριτσάκι..

«Στο τέλος της ημέρας οι ‘Ελληνες και οι Τούρκοι πολίτες είναι φίλοι και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη διεθνούς συνδρομής και στη Συρία.

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις