Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Μέλη του Κογκρέσου έκαναν εγκωμιαστικά σχόλια στο Twitter

Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Μέλη του Κογκρέσου έκαναν εγκωμιαστικά σχόλια στο Twitter

Το θετικό για την Ελλάδα αντίκτυπο, που είχε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε επίπεδο κυβέρνησης, Γερουσίας και Βουλής των Αντιπροσώπων η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου αποτυπώνουν οι αντιδράσεις στα social media επιδραστικών εκπροσώπων της αμερικάνικης πολιτικής σκηνής.

Πάνω από 25 μέλη του Κογκρέσου έκαναν στα social media θετικές αναφορές για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ενδεικτική η ανάρτηση της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες είναι ισχυροί και μεγαλώνουν ημέρα με την ημέρα».

Στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, αλλά και την κατ ιδίαν συνάντηση μαζί του αναφέρεται σε δικές της αναρτήσεις στο Twitter η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. Συγκεκριμένα, η κ. Πελόζι αναφέρεται στο ρόλο της Ελλάδος ως προς την υποδοχή των Ουκρανών προσφύγων, την κοινή μάχη των δύο κρατών στον καιρό της πανδημίας και στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σημειώνει δε πως Ελλάδα και ΗΠΑ συνεργάζονται πλέον στενά ως δημοκρατικά έθνη.

Από την πλευρά του ο Δημοκρατικός Βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Frank Pallone, τόνισε σε δική του ανάρτηση στο twitter πως ήταν τιμή για τον ίδιο να γνωρίσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο και συμπλήρωσε πως είναι προσηλωμένος στην περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής σχέσης ΗΠΑ – Ελλάδος όσο και στην προώθηση των κοινών αξιών των δύο εθνών.

Τιμή χαρακτηρίζει την ευκαιρία, που είχε ως κόρη Έλληνα μετανάστη, να οδηγήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κογκρέσου, η Αμερικανίδα βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Nicole Malliotakis. 

O επίσης βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, John Sarbanes, υπογράμμισε τις δημοκρατικές παραδόσεις που, όπως, έγραψε στο Twitter θα συνδέουν πάντα τα δύο έθνη.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις