Πολιτική

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 όπως έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το όνομα του νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μακάριο Λαζαρίδη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην Θεσσαλονίκη. 

Ο Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε ότι νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Καββαδάς στην θέση του παραιτηθέντος Μακάριου Λαζαρίδη.  Ο κ. Καββαδάς είναι βουλευτής Λευκάδας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κατωχώρι Λευκάδας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α.) το 1983, ενώ είναι κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Φιλοσοφία και Διοίκηση-Management από το Τμήμα Φιλοσοφίας και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής. Το 2016 ανακηρύσσεται τακτικό μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος. Την περίοδο 2016 – 2019 ήταν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τον Ιούλιο του 2019 στις εθνικές εκλογές, επανεκλέγεται διπλασιάζοντας τους σταυρούς προτίμησης σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Σε αυτή την τετραετία (2019-2023) διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του Μακάριου Λαζαρίδη με την οποία επιτέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ήταν ατυχέστατη η συγκεκριμένη κοινοποίηση αυτής της ανάρτησης. Ξεκάθαρο λάθος και αυτονοήτως κατέβηκε από το προφίλ του κ. Λαζαρίδη γιατί αλλιώς θα υπήρχε ζήτημα. Το κατάλαβε και ο ίδιος και πήρε πίσω αυτή την κοινοποίηση. Δεν είναι λογικό και δεν επιτρέπεται σε εσωκομματικό επίπεδο να στοχοποιούνται πρόσωπα όπως η κα Μπακογιάννη. Θεωρείται λήξαν το θέμα».

Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

Ερωτηθείς πότε θα γίνουν εκλογές σε σχέση με την πολιτική αναταραχή που υπάρχει στη χώρα απάντησε μεταξύ άλλων: «Το να ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή του τόπου και να μετατρέπουμε τη χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο δεν ωφελεί. Θα αξιολογήσει η δικαιοσύνη την τύχη καθενός. Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 όπως έχει πει ο πρωθυπουργός και είναι μια συνεπής στάση σε μια περίοδο πολέμου και παρεπόμενων επιπτώσεων λόγω αυτού».

Δείτε όλη την ενημέρωση 

Για το πότε θα παραδοθεί η επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά: «Το υπουργείο θα ανακοινώσει την ημερομηνία και ο στόχος είναι το νωρίτερο δυνατό και ο στόχος είναι ακόμα και πριν την ΔΕΘ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέδωσε το Μετρό της Θεσσαλονίκης στους πολίτες και η ίδια κυβέρνηση θα δώσει και την επέκταση προς Καλαμαριά».

Για το θέμα των άρσεων ασυλίας και αν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας: «Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Σε τέτοιες ψηφοφορίες δεν είθισται. Να επισημάνω ότι οι ίδιοι έχουν ζητήσει την άρση ασυλίας τους γιατί πιστεύουν στην αθωότητά τους και θέλουν να την αποδείξουν». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής επιχείρηση σπίλωσης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κινείται στο βούρκο
«Όλα θα λυθούν εκεί που πρέπει, στη δικαιοσύνη. Αναμένουμε τη δημόσια δέσμευση του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα κρυφτούν πίσω από την ασυλία του»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ψέματα – Η οικογένειά του εισπράττει 10.000 ευρώ τον μήνα
«Εγώ δεν έχω σκοπό να πάω τον Ανδρουλάκη στα δικαστήρια - Είναι ένας βαθύπλουτος, ένα εκατ. από εδώ και ένα από εκεί, και τώρα τον έπιασε ο πόνος για τον φτωχό Έλληνα»
Άδωνις Γεωργιάδης 17
Με τη Μαρία Καρυστιανού ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός – «Δεν θα μπορούσα να λείπω από μια τέτοια ιστορική συγκυρία», είπε για το νέο κόμμα
Την Πέμπτη το βράδυ η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε ότι η ανακήρυξη του νέου κόμματος θα γίνει στις 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη
Καρυστιανού 106
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απουσία Καραμανλή και η απάντηση στους αμφισβητίες
Ο Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ασκήσει κριτική στη αντιπολίτευση, στην οποία προσάπτει ότι αποκλειστικός της στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 17
Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ: «Μούφα δημοσιογράφος ο Κατακουζηνός σε επιχείρηση πολιτικής δολοφονίας μου»
«Δεν μπορεί να είναι στη θέση μου ο Μητσοτάκης. Διότι εγώ ούτε οργάνωσα το παρακράτος του predator, ούτε το παρακράτος των υποκλοπών, ούτε με εκβιάζει ο Ντίλιαν, ούτε με εκβιάζει ο ανιψιός μου»
O Νίκος Ανδρουλάκης 27