Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λοβέρδος για Novartis: Νίκησα, ποτέ ξανά πολιτικός να μη ζήσει τέτοια οδύσσεια από μια σκευωρία

Λοβέρδος για Novartis: Νίκησα, ποτέ ξανά πολιτικός να μη ζήσει τέτοια οδύσσεια από μια σκευωρία

Δικαιωμένος και λάβρος κατά των σκευωρών του εμφανίσθηκε σήμερα (06.10.2022) στην Ολομέλεια ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά το απαλλακτικό βούλευμα της δικαιοσύνης, όπου είχε παραπεμφθεί από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για να ελεγχθεί σχετικά με την υπόθεση της Νοvartis, μαζί με άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε υψηλούς τόνους είπε στη Βουλή πως είμαι εδώ σήμερα για «να  αναφερθώ σε μια οδύσσεια», όπως αποκάλεσε την παραπομπή του για την υπόθεση Novartis.

«Σε μια οδύσσεια που ξεκίνησε από τη σκευωρία του 2018. Από εκείνους που επιχείρησαν να με πλήξουν προσωπικά, πολιτικά, ηθικά και υπήρξαν για χρόνια λαλίστατοι μαζί με τους  πληρωμένους κονδυλοφόρους  τους που ​ ανάλωσαν τόνους μελάνι για να εκτοξεύσουν λάσπη εναντίον μου», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Οι πολιτικοί λογαριασμοί, όμως, πρέπει να κλείνουν. Και αν οι συκοφαντικές φωνές τώρα που βγήκε ομόφωνο, τελεσίδικο βούλευμα για την οριστική απαλλαγή μου σιώπησαν, εγώ δεν θα σιωπήσω. Η Δικαιοσύνη αποφασίζει και η αδικία αποκαθίσταται και αυτό το 10-0 του απαλλακτικού μου βουλεύματος κάποιοι δεν και το αντέχουν», συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ευχήθηκε «κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός να μην αντιμετωπίσει και στην οποία τον τίτλο που βάζω είναι “ποτέ ξανά”».  

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ότι έστησε εναντίον του ένα «κατάπτυστο επικοινωνιακό σόου με σκοπό να εξοντωθούν πολιτικά και ηθικά αντίπαλοί του και διά αυτών να διαλυθούν τα κόμματα στα οποία ανήκουν». Στόχος που «δεν ορρώδησαν προ ουδενός: να σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχος του πολιτικού πεδίου».

Υπενθύμισε πως ήτανε εκείνος που ζήτησε την άρση της ασυλίας του και για μια 4ετή περιπέτεια καμία στιγμή δεν μετάνιωσε, «παρ’ όλο που οι αργοί ρυθμοί της δικαιοσύνης έδιναν την δυνατότητα στους αντιπάλους μου να με συκοφαντούν, να με σπιλώνουν, να λασπολογούν σε βάρος μου, να επιδιώκουν λυσσαλέα μέχρι την τελευταία στιγμή την εξόντωση μου. Γιατί ήμουν το άλλοθι των σκευωρών τους. Και αυτό το 10-0 του βουλεύματος  μετέτρεψε την ήττα τους σε πανωλεθρία».

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως «άντεξα την αδικία γιατί σε αυτή την βδελυρή υπόθεση της σκευωρίας είχα πάντοτε με το μέρος μου και την αλήθεια και το δίκαιο. Είχα όμως και με το μέρος μου χιλιάδες συμπολίτες μας που καταλάβαιναν το άδικο. Είχα με το μέρος μου και την παράταξή μου».

Σε υψηλούς τόνους, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε πως «η Δικαιοσύνη βλέπει και στα σκοτάδια και ο μεγεθυντικός φακός της γνώριζα ότι θα αναδείξει όλη την αλήθεια. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν όλοι όσοι με ακούν σήμερα μπορούν να κατανοήσουν το αίσθημα νίκης, χαράς και δικαίωσης που με κατακλύζει. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι κάθε άνθρωπος που αδικήθηκε κάποτε μπορεί να κατανοήσει απολύτως το πως αισθάνομαι σήμερα».

Κατήγγειλε πως οι διώκτες του «ακόμα και λίγες μόνο μέρες πριν το συμβούλιο εκδώσει το βούλευμα για την υπόθεσή μου, δεν διστάζουν ακόμη και να απειλήσουν με δημόσιο λόγο τους εισαγγελείς και τους δικαστές που έχουν αναλάβει τον χειρισμό της. Ακόμα και 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβησαν  ευθέως στο έργο της Δικαιοσύνης με το πρόσχημα μίας κοινοβουλευτικής ερμηνείας! Αυτό αρνείται να το αποδεχθεί κάθε δημοκράτης πολίτης. Αρνείται αλλά και φρίττει. Οι βαριές σκιές που έριξαν για πέντε χρόνια, εξαφανίστηκαν. Έδωσα μια μάχη αξιών.

Κι αισθάνομαι συγκίνηση, τιμή και υπερηφάνεια γιατί νίκησα. Το δίκαιο νίκησε. Ο δρόμος μου ήταν μακρύς.

Και ούτε τους Λαιστρυγόνες ούτε τους Κύκλωπες φοβήθηκα. Ποτέ δεν τους φοβήθηκα. Ξαναλέω, έδινα μια μάχη αξιών», είπε και ευχήθηκε «τέτοιους δρόμους όμως και τέτοιους Κύκλωπες κανένας να μην ξανά αντιμετωπίσει. Οι δρόμοι της Δημοκρατίας να είναι φωτεινοί όπως τους ταιριάζει.

Ποτέ ξανά η πατρίδα μας να μην κυλήσει σε τέτοιες κατηφόρες. Τέτοια αδικία οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει ποτέ ξανά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις