Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μάικ Πομπέο: Τι τον ενθουσίασε στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας και αναφώνησε: «Είναι φανταστικό!»

Μάικ Πομπέο: Τι τον ενθουσίασε στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας και αναφώνησε: «Είναι φανταστικό!»

Μια οικογενειακή φωτογραφία αλλά και ο ενθουσιασμός του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για την ακουστική του αρχαίου θεάτρου της Απτέρας σημάδεψαν την ξενάγησή του στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας, στα νοτιοανατολικά του Κόλπου της Σούδας στην Κρήτη. 

Click4More Αυτά έφαγαν Μητσοτάκης και Πομπέο – Το μενού είχε και ντολμαδάκια

Στην οικογενειακή φωτογραφία πόζαρε μαζί τους και η μικρή κόρη του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη, Δάφνη και ο γιος τους που υπηρετεί την θητεία του και ορκίστηκε πρόσφατα, Κωνσταντίνος. 

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάικ Πομπέο, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο, επισκέφθηκαν το απόγευμα τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας.

Εκεί, τους υποδέχτηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και μαζί με την Έφορο Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, τους ξενάγησαν στα μνημεία.

Click4More Το «ευχαριστώ» στα ελληνικά του Μάικ Πομπέο προς τον πρωθυπουργό για τη φιλοξενία

Όπως σημείωσε η Υπουργός Πολιτισμού κατά τη ξενάγηση, η Άπτερα είναι από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις – κράτη της Κρήτης η οποία αποκαλύπτεται σταδιακά με τις ανασκαφές.

Στάθηκαν στη θυμέλη του αρχαίου θεάτρου

Στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας, οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, στάθηκαν στη θυμέλη, στο κέντρο της ορχήστρας του θεάτρου (το οποίο χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο) και είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική ακουστική του χιλιάδες χρόνια μετά την οικοδόμησή του. 

«Είναι εξαιρετικό, είναι μια σπουδαία εμπειρία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Pompeo, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ποιες είναι οι σκέψεις του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις