Πολιτική

Μεϊμαράκης: Θα βγάζω εγώ ο ίδιος έξω από την Βουλή όποιον βουλευτή δεν παραδίδει το όπλο του!

- Αποφασισμένος να μην μπει κανένα όπλο στην Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
- "Ο αστυνομικός έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε βουλευτή να μπει στο κοινοβούλιο"
- Όποιος δεν πειθαρχήσει θα τον δίνω στη δημοσιότητα για να τον ξεφωνίζουν οι πολίτες

Όποιος βουλευτές φέρει όπλο και αρνείται να το παραδώσει στην ασφάλεια της Βουλής δεν θα μπαίνει στο Κοινοβούλιο δηλώνει κάθετα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Όταν χτυπήσει το μηχάνημα θα έρθω ο ίδιος να τον βγάλω αν μου πει ο αστυνομικός ότι δεν βγαίνει»!

Μπορεί ο αστυνομικός της Βουλής να μην έχει το δικαίωμα να κάνει σωματικό έλεγχο σε βουλευτή αλλά έχει το δικαίωμα να του ζητήσει να μη μπει στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου ξεκαθαρίζει ο Ευ. Μειμαράκης.

«Ο αστυνομικός μπορεί να του απαγορεύσει (του βουλευτή) να μη μπει και δεν θα μπει» δήλωσε σε κατηγορηματικό ύφος και προειδοποίησε: «όποιος δεν πειθαρχήσει θα τον δίνω στη δημοσιότητα για να τον ξεφωνίζουν οι πολίτες».

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε μάλιστα πως μελετάται πρόταση η μαγνητική πύλη να μεταφερθεί αρκετά πριν την είσοδο, έτσι ώστε όταν κι αν χτυπήσει το μηχάνημα, ο βουλευτής να μην είναι ήδη στο εσωτερικό του κτιρίου κι έτσι να μην υπάρχει η ανάγκη διαπραγμάτευσης μαζί του να εξέλθει της Βουλής, στην περίπτωση που αρνηθεί να παραδώσει το όπλο.

Ο κ. Μειμαράκης πέταξε το μπαλάκι στα κόμματα για την αλλαγή του κανονισμού, τονίζοντας πως αυτό το θέμα δεν είναι στην αρμοδιότητα του Προέδρου αλλά η αλλαγή του κανονισμού γίνεται με πρόταση των Προέδρων των Κ.Ο. που διαθέτουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Εγώ ότι δεν απαιτεί αλλαγή κανονισμού το έπραξα αμέσως!» τόνισε.
Επιπλέον επανέλαβε πως ο ίδιος δεν έχει καμία ονομαστική καταγγελία για βουλευτή που οπλοφορεί ενώ δήλωσε πως υπάρχει η εισήγηση οι βουλευτές να εισέρχονται στο κτίριο από δύο εισόδους χρησιμοποιώντας μια ονομαστική ηλεκτρονική κάρτα πολλαπλών χρήσεων, μοντέλο που ακολουθείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Με αυτή την κάρτα θα μπορεί ο βουλευτής να εισέρχεται στη Βουλή, να ανοίγει πόρτες, ακόμη και να ψηφίζει στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας που θα εγκατασταθεί σύντομα στην Ολομέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Στα μανταλάκια” θα κρεμάει ο Μεϊμαράκης τους κουμπουροφόρους βουλευτές – Πολιτική

Μεϊμαράκης: Εγω τους τα έχω πει να μην οπλοφορούν – Πολιτική

Τι λέει ο κανονισμός της Βουλής για την οπλοφορία των βουλευτών – Ανενόχλητοι κυκλοφορούν αν θέλουν οι κουμπουροφόροι! – Πολιτική

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
Αλεξάνδρα Σδούκου 4
Νίκος Ανδρουλάκης: Η διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ψηφοφορία για την προανακριτική αποκαλύπτουν την πολιτική κρίση της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, καταγγέλλει ότι το Μαξίμου έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και προχωρά σε μεθόδους απονομιμοποίησης των θεσμών
Νίκος Ανδρουλάκης 1