Πολιτική

Μετά τον Καραμανλή και ο Τσίπρας μίλησε για νταβατζήδες

Στη σθεναρή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις επενδύσεις των χρυσωρυχείων στην Χαλκιδική και στο Πέραμα Έβρου, επικεντρώθηκε κατά το πλείστον ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, παρουσιάζοντας το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής και της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι «το ίδιο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων -για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς- αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, θέλουν να απομυζήσουν το πλούτο της χώρας, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας».

Εστιάζοντας στο θέμα των δυο επενδύσεων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ιστορία του χρυσού και στη Χαλκιδική και στη Θράκη, αποτελεί «διαχρονική υπόθεση διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και τώρα της συνεργασίας της ντόπιας διαπλοκής με την ξένη διαπλοκή» και κατηγόρησε τους επενδυτές πως «με αντίτιμο κάποιες ελάχιστες και χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, έρχονται να καταστρέψουν τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές δυνατότητες μια ολόκληρης περιοχής».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα και στους αγώνες των τοπικών φορέων κατά της επένδυσης, υπογραμμίζοντας πως «χάρη λοιπόν σ΄ αυτή την ενότητα και στο ισχυρό μήνυμα που εκπέμψατε, που εξέπεμψαν οι εκπρόσωποί σας που ήρθαν στην Αθήνα την προηγούμενη βδομάδα, αυτό το τελεσίγραφο που έδωσε ο πρωθυπουργός πριν 15 μέρες, ότι σε 10 μέρες θα έχει τελειώσει η υπόθεση του χρυσού στη Θράκη, ήταν ένα κούφιο τελεσίγραφο».

Τέλος ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους τοπικούς φορείς να μην εφησυχάζουν για την επένδυση, ενώ απευθυνόμενος στους κυβερνώντες, τόνισε επί λέξη: «τους διαμηνύουμε, μην τολμήσετε να το ξανασκεφτείτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Να γίνουν τώρα εκλογές αντί να ληφθούν μέτρα

 

“Αν είχε εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καταφέρει να θέσει όρους στους δανειστές”

 

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τα μεταλλεία χρυσού (ΦΩΤΟ και VIDEO)

 

Παπαρήγα για Σκουριές: Μηδαμινά τα κέρδη μπροστά στις ζημιές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το πόρισμα Καρώνη: Ο Μαρινάκης έχει καταντήσει ο «ψευταράκος» του Μαξίμου
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ιστορία με το πόρισμα Καρώνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
Συνάντηση Φάμελλου και Χαρίτση για κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών
Η κοινή ερώτηση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά αναζωπύρωσε τα σενάρια για κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του στο θέμα των Τεμπών
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης 1
«Βολές» κυβέρνησης κατά ΠΑΣΟΚ με «όπλο» το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Πολυτεχνείου, η κοινή γνώμη θα σταθμίσει καλύτερα την κατάσταση και τους χειρισμούς της αντιπολίτευσης
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη