Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Η πολλή παροχολογία… βλάπτει σοβαρά την υγεία

Μητσοτάκης: Η πολλή παροχολογία… βλάπτει σοβαρά την υγεία
Φωτογραφία Eurokinissi

Την απόφασή του να αναδείξει σε βασικό σημείο της αντιπολιτευτικής του τακτικής την προσπάθεια της κυβέρνησης να επενδύσει πολιτικά στο πακέτο παροχών μετά το «ναι» των εταίρων στη μη περικοπή των συντάξεων επιδιώκει να κάνει γνωστή στην κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας έτσι από το βήμα του Thessaloniki Summit, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως η παροχολογία της κυβέρνησης ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας και «νεκρανασταίνει», όπως τόνισε, το «Τσοβόλα, δωσ’ τα όλα». Την ίδια στιγμή, τα υπερπλεονάσματα των 4% και πλέον του ΑΕΠ έχουν στραγγαλίσει την οικονομία. Υποστήριξε δε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση επέμεινε να πετύχει τα υπερπλεονάσματα. «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε ανεύθυνες οικονομικές πολιτικές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας με νόημα ότι στην Ελλάδα του σήμερα οι πολίτες εργάζονται πολύ περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο.

Για τις συντάξεις, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είχαν ψηφίσει τη θεσμική διάταξη που προέβλεπε την περικοπή των συντάξεων και τώρα την «ξεψηφίζουν», ενώ η κυβέρνηση είχε απορρίψει εξ αρχής τροπολογία της ΝΔ με σχετικό περιεχόμενο.

Ακόμη, σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως είναι μια κακή συμφωνία κι αυτό το έχουν ήδη βιώσει οι εξαγωγικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα. «Για να παίξει η Ελλάδα τον ρόλο της στην περιοχή, πρέπει η οικονομία της να είναι ισχυρή, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να μειωθεί η ανεργία», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως το κείμενο που ψηφίζεται για τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα είναι διαφορετικό από αυτό της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτονόητο είναι, τέλος, πως ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε για μία ακόμη φορά πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία αυτή, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις