Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης, Τσιόδρας και έξι υφυπουργοί εξηγούν την… νέα κανονικότητα – Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα

Κυριάκος Μητσοτάκης

Βήμα βήμα η άρση των μέτρων από τον κορονοϊό. Πώς θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό επιτελείο.

Αλλάζει η ζωή μας από τις 4 Μαΐου, καθώς ξεκινάει η σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί εδώ και περίπου ενάμισι μήνα εξαιτίας του κορονοϊού.

Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά με την κυβέρνηση να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει αρχικά με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, στις 4 Μαΐου. Τα μέτρα μάλιστα θα αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Δίνει το στίγμα ο Μητσοτάκης και έξι υφυπουργοί 

Φυσικά η άρση των μέτρων δεν θα είναι χωρίς κανόνες κάτι που δεν σταματά να επισημάνει ο Σωτήρης Τσιόδρας. Θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, να γίνεται χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, να έχουμε τα αντισηπτικά στο χέρι και να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Όλα βέβαια αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο αυριανό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα περιγράψει το γενικό πλαίσιο της άρσης των μέτρων και στη συνέχεια η σκυτάλη θα περάσει σε υπουργούς και ειδικούς υγείας.

Click4more: Σχολεία: Μάθε παιδί μου γράμματα… από τα δύο μέτρα, ίσως με μάσκα, ακόμα κι απ’ το σπίτι

Αναμένεται να μιλήσουν οι υφυπουργοί Ακης Σκέρτσος (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων), Νίκος Παπαθανάσης (υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου), Βασίλης Κοντοζαμάνης (υφυπουργός Υγείας), Θοδωρής Λιβάνιος (υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών) όπως επίσης και ο Σωτήρης Τσιόδρας (εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό στην Ελλάδα και επικεφαλής της αρμόδιας ομάδας αντιμετώπισης του). Θα υπάρχει ανάλυση από τον καθένα στον τομέα του για τις διαδικασίες άρσης των περιοριστικών μέτρων και πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην επόμενη μέρα που θα έχει τεράστιες διαφορές σε σχέση με ό,τι ζούσαμε προ καραντίνας.

Το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων

4 Μαΐου  
Εμπορικά καταστήματα 
Κομμωτήρια 
Κέντρα Αισθητικής 
Απελευθέρωση Μετακινήσεων εντός Νομού
Ατομική Λατρεία εκκλησίες 
Κατάργηση SMS 

11 Μαΐου  
Έναρξη μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου 

25 Μαΐου  
Έναρξη μαθημάτων γυμνασίου / Λυκείου 
Μυστήρια / Λειτουργίες στην εκκλησία (αυστηροί κανόνες) 

1 Ιουνίου
Δημοτικά και Νηπιαγωγεία 
Μυστήρια / Λειτουργίες στην εκκλησία (αυστηροί κανόνες) 
Έναρξη λειτουργίας ξενοδοχείων 
Πολυκαταστήματα
Καταστήματα εστίασης
Μπαρ/κέντρα διασκέδασης

29 Ιουνίου 
Εποχικά καταλύματα 
Ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: ΣΚΑΪ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις