Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μιχάλης Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι με τους μη προνομιούχους»

Μιχάλης Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι με τους μη προνομιούχους»

Τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι με τους μη προνομιούχους διατύπωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , στην ομιλία του στη Βουλή κατά την προ ημερησίας συζήτηση, σ΄επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για την κοινωνική πολιτική.

«Η ταξική και ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ είναι εμφανής στη κυβέρνηση. Είναι σαφές με ποιους και για ποιους κυβερνά. Για τους λίγους. Θα σας το λέμε κι ας μην σας αρέσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρίνης.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για παράσταση πόλωσης με προσωπικές επιθέσεις. «Δεν θα σας ακολουθήσουμε», ανέφερε .

Σχετικά με την εκλογολογία που επικρατεί στο δημόσιο πολιτικό λόγο, ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι «η χώρα έχει ήδη μπει, με ευθύνη της κυβέρνησης , σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι ‘’όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Γιατί η χώρα χρειάζεται μια νέα αλλαγή, ένα νέο ξεκίνημα με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή».

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι « το ΠΑΣΟΚ ήταν κι είναι με τους μη προνομιούχους» και πρόσθεσε ότι για τη δεξιά παράταξη η κοινωνική πολιτική και το κοινωνικό κράτος είναι βαρίδι στην ανάπτυξη για αυτό και η κυβέρνηση δίνει μόνο φιλοδωρήματα. «Είναι γνωστή, εδώ και δεκαετίες, η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη  συντηρητική παράταξη από την κοινωνική πολιτική.  Για όλους εμάς όμως, στο ΠΑΣΟΚ, η κοινωνική πολιτική αποτελεί δομικό στοιχείο της πολιτικής και της ιδεολογίας μας.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, το κοινωνικό κράτος αποτελεί βασική παράμετρο της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, με οριζόντια διάσταση σε όλες τις πολιτικές μας”, τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ .

Επίσης ο κ. Κατρίνης , ανέλυσε τις προγραμματικές προτάσεις του κόμματος του που περιλαμβάνουν:

-Μείωση των φόρων στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής.

-Επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας.

-‘Αμεση αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

-Κίνητρα  για νέες προσλήψεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με τη σύνδεση προσλήψεων και φοροαπαλλαγών.

-Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο την δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

-Χορήγηση ενός νέου ΕΚΑΣ για να ανακουφιστούν  οι 350.000 χαμηλοσυνταξιούχοι και απαλλαγή όλων των συνταξιούχων από την Εισφορά Αλληλεγγύης.

-Την  κατασκευή με  πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, 35.000 συνολικά νέων κατοικιών, οι οποίες θα διατίθενται σε νέα ζευγάρια και οικονομικά ασθενέστερους, έναντι μικρού ενοικίου.

Ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα με στροφή στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, των μικρομεσαίων, της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής, της αμυντικής βιομηχανίας, των δικτύων της ενέργειας. Όπως είπε, «στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά και των ανισοτήτων στο σύστημα παιδείας και κατάρτισης, ώστε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους.

«Οι στόχοι αυτοί για το ΠΑΣΟΚ είναι οι στόχοι του κυβερνητικού προγράμματος, είναι οι στόχοι του αυριανού περιεχομένου που πρέπει να έχει η διακυβέρνηση της χώρας», πρόσθεσε .

Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «οι στόχοι αυτοί από μόνοι τους, θέτουν τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και στη συντήρηση, ανάμεσα στις ιδέες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στο λαϊκισμό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις