Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μιχελογιαννάκης: Όχι στην αναθεώρηση στου Άρθρου 3 – Ναι στην αναθεώρηση του Άρθρου 16

Μιχελογιαννάκης: Όχι στην αναθεώρηση στου Άρθρου 3 – Ναι στην αναθεώρηση του Άρθρου 16

Η πρώτη “διαρροή” από το κυβερνητικό στρατόπεδο στην συνταγματική αναθεώρηση είναι γεγονός – Διαφοροποιείται ο Μιχελογιαννάκης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σε δήλωσή του αναφέρει πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.

“Γιατί να αναθεωρηθεί το αρ. 3 όταν στην Ελλάδα το 95% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί;  Γιατί να αναθεωρηθεί μια πραγματικότητα όταν μέχρι τώρα είναι αποδεδειγμένο και εμπράκτως ότι σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει καθόλου πνεύμα θρησκευτικού ρατσισμού από τους  Ορθόδοξους;”, αναφέρει ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Επισημαίνει μάλιστα – αναφερόμενος στη  συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου – πως αναμένει να επικυρωθεί η ιδιαιτερότητα της Εκκλησίας της Κρήτης .

‘Ομως ο κ. Μιχελογιαννάκης δεν περιορίζει τις αντιρρήσεις του στην αναθεώρηση του Άρθρου 3 του συντάγματος, αλλά τάσσεται και υπέρ της -υπό όρους- ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

“Το Άρθρο 16 απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατί άραγε;

  1. Δεν λυπούμαστε το κόστος και την ταλαιπωρία των οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό;
  2. Δεν λυπούμαστε όταν 18 ετών παιδιά αναγκάζονται να ζήσουν στο εξωτερικό, σε χώρες με αντίξοες συνθήκες?
  3. Αφού επιτρέπεται το ιδιωτικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, γιατί να μην επιτρέπεται και το ιδιωτικό πανεπιστήμιο;
  4. Αφού έχει αποδειχτεί ότι τα δημόσια πανεπιστήμια αναβαθμίζονται με την συνύπαρξη ιδιωτικών, γιατί τότε η απαγόρευση;
  5. Μήπως η έρευνα που θα κάνουν οι Έλληνες φοιτητές θα δίνει αποτελέσματα που θα ωφελούν την πατρίδα μας;
  6. Αφού μεταπτυχιακά και διδακτορικά οδηγούν του Έλληνες στο εξωτερικό, μήπως θα μπορούσαν να γίνονται και στην Ελλάδα, οπότε και οι επιστήμονές μας θα μένουν εδώ και θα έχει όφελος και η Ελλάδα από την αξιοποίηση της γνώσης;”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει τον πρωθυπουργό για την πρότασή του να αφήσουν τα κόμματα τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, γεγονός που προϊδεάζει και για την ψήφο του κ. Μιχελογιαννάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις