Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

«Μπουρλότο» στην Ένωση Κεντρώων! Κίνδυνος… αφανισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας!

«Μπουρλότο» στην Ένωση Κεντρώων! Κίνδυνος… αφανισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας!
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Ένωση Κεντρώων, με ορατό πια τον κίνδυνο να χαθεί η ιδιότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας!

Η κατάσταση στην Ένωση Κεντρώων είναι πραγματικά οριακή! Αρκεί μόνο να ειπωθεί ότι το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη βρίσκεται ένα βήμα πριν την διάλυση. Ή για να ακριβολογούμε… δύο βήματα.

Πρόθεση… ανεξαρτητοποίησης από τον βουλευτή Φωκά!

Όλα ξεκίνησαν με την συμπεριφορά που επέδειξε ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Καβαδέλλας στην ΔΕΘ και τα όσα μετά είπε προς υπεράσπισή του και σε επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καβαδέλλας είχε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει την διοίκηση της ΔΕΘ γιατί στην πρόσφατη επίσκεψή του, του ζητήθηκε να περάσει από το Ταμείο και να πληρώσει το εισιτήριο των 7 ευρώ!

Η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ένωση Κεντρώων. Στις 19.09.2018, την παραίτησή του από την Ένωση Κεντρώων, συγκεκριμένα από την θέση του Γραμματέα της ΚΟ, υπέβαλλε και ανακοίνωσε ο Γιάννης Σαρίδης.

Από τότε υπάρχει ένας… αναβρασμός στο κόμμα, με τις νέες εξελίξεις να γράφονται σήμερα, Τρίτη 25.09.2018. Ο κ. Σαρίδης αρνήθηκε στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος να ζητήσει συγγνώμη για την… αναστάτωση που του καταλογίζεται ότι προκάλεσε στο κόμμα, με τους ψιθύρους να κάνουν λόγο για ανεξαρτητοποίησή του.

Και τώρα έρχεται το… δεύτερο χτύπημα. Κι αυτό διότι ο βουλευτής του κόμματος, Αριστείδης Φωκάς, δήλωσε στο Βεργίνα TV πως προτίθεται αύριο να ανεξαρτητοποιηθεί!

Συγκεκριμένα τόνισε πως αύριο θα καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο κ. Φωκάς τόνισε πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Να σημειωθεί εδώ ότι αν και οι δύο βουλευτές ανεξαρτητοποιηθούν, τότε αυτό σημαίνει πως χάνεται η ιδιότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αφού η Ένωση Κεντρώων θα μείνει με μόλις τέσσερις βουλευτές!

Καθησυχάζει η Ένωση Κεντρώων

Ένωση Κεντρώων

Μετά την… θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση με την οποία το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚ: «Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Σενάρια για Φωκά στην… ΝΔ;

Την ίδια ώρα, πηγές της Πειραιώς διαψεύδουν τα σενάρια που έκαναν την εμφάνισή τους και “ενέπλεκαν” την Νέα Δημοκρατία με το πιθανό… μέλλον του Αριστείδη Φωκά εφόσον τελικά ανεξαρτητοποιηθεί.

Ο Αριστείδης Φωκάς και ο σάλος με την… Βουλή

Εδώ να σημειωθεί πως πριν κάποιους μήνες, ο Αριστείδης Φωκάς είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, όταν τον περασμένο Απρίλιο, βρέθηκε σε συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Καμάρα.

Το κλίμα τότε ήταν… εκρηκτικό και ο Αριστείδης Φωκάς όχι μόνο είχε επικροτήσει με τη συμπεριφορά του τους οπαδούς του ΠΑΟΚ (σ.σ. με μια χαρακτηριστική κίνηση των χεριών του ζήτησε να… ανεβάσουν την ένταση της φωνής τους οι συγκεντρωμένοι) αλλά τραγούδησε κι ο ίδιος το σύνθημα: «Να καεί, να καεί, η πουτ@@@ η Βουλή».

Δείτε το βίντεο που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

Δύο μέρες μετά το περιστατικό, ο κ. Φωκάς είχε εμφανιστεί αρχικά… αμετανόητος και ειρωνικός. Λίγο μετά, ωστόσο, δήλωνε μετανιωμένος σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής. Που ζητούσε να… καεί.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις