Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μύδροι Νίκου Ανδρουλάκη για την Εύα Καϊλή: Έκανε τον «Δούρειο Ίππο» της ΝΔ

Μύδροι Νίκου Ανδρουλάκη για την Εύα Καϊλή: Έκανε τον «Δούρειο Ίππο» της ΝΔ

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με την Εύα Καϊλή, η οποία ελέγχεται για διαφθορά υπέρ του Κατάρ και φέρεται να κρατείται στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που τη διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες, την κατηγόρησε πως έγινε «ο Δούρειος Ίππος της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως ουσιαστικά η Εύα Καϊλή ήταν εδώ και πολύ καιρό «ξένο σώμα» στο ΠΑΣΟΚ και είχε ληφθεί η απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφια. Από το περασμένο καλοκαίρι όταν κατήγγειλε την παρακολούθησή του με το παράνομο λογισμικό Predator, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ευρωβουλευτής του κόμματος είχε αντιδράσει σαν να ήταν κάτι… συνηθισμένο.

«Από τις 26 Ιουλίου και μετά με οδήγησε να πάρω μία απόφαση για να πάρω αποστάσεις από την Εύα Καϊλή. Από τη στιγμή που κατήγγειλα την υπόθεση για το Pretador, η κα Καϊλή έκανε δήλωση πως αυτό είναι κάτι σύνηθες, ότι αυτό συμβαίνει συχνά και σε πολλούς, και στην ίδια και σε άλλους ευρωβουλευτές ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ακόμη, ενημερώθηκα ότι στην Επιτροπή Pega της Ευρωβουλής που ασχολείται με τις υποκλοπές προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα και ότι επεδίωκε να μην συζητηθεί το θέμα αυτό στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην εκπομπή Στούντιο με Θέα στον ΑΝΤ1, το πρωί του Σαββάτου (10.12.2022).

«Είχα ενημερώσει πως η κα Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ γιατί λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ. Ήδη από τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις για το Κατάρ το ποτήρι ξεχείλισε. Άλλοι θα πουν ότι καθυστερήσαμε, άλλοι θα πουν ότι βιαστήκαμε. Σας λέω λοιπόν πως από το Σεπτέμβριο είχα πει ότι η κα Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξή μας επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ίππου. Δεν θα δεχθώ κανένα εμπόδιο. Μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έμαθε τα όσα γίνονταν στο Βέλγιο «όταν τα έγραψαν τα βελγικά sites και οι βελγικές εφημερίδες». 

«Δεν είμαι δικαστής. Από την προηγούμενη εβδομάδα με ξένισε η αναφορά στο Κατάρ και πήρα δημοσίως αποστάσεις από τις θέσεις της. Επί της ουσίας δεν ξέρω που θα πάει αυτή η υπόθεση. Χθες βράδυ πήρα την απόφαση αυτή για να προστατεύσω την παράταξη. Η διαγραφή έγινε για πολιτικούς λόγους. Το ποτήρι δεν είναι μισογεμάτο, έχει ξεχειλίσει», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη έχει απίστευτο θράσος. Η κα Καϊλή έκανε δηλώσεις για να υποβαθμίσει το θέμα τον υποκλοπών».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «εγώ δεν καλύπτω κανέναν, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τον ανιψιό του και ο κ. Τσίπρας με τον Νίκο Παππά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις