Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΝΔ για Τσίπρα: Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη για κυρώσεις στην Τουρκία!

ΝΔ για Τσίπρα: Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη για κυρώσεις στην Τουρκία!
Intime News (αρχείο)

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για κυρώσεις στην Τουρκία που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, υπενθυμίζει η ΝΔ, λίγο μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού και την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ.

Η ΝΔ σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας υπενθυμίζει τις εξής δύο τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ΜΜΕ:

“14/5/19 Σκαι

Από τη στιγμή που η Τουρκία επιλέγει ή τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, να αμφισβητήσει ευθέως δηλαδή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στην Τουρκία. Για αυτό και ναι, θέτω στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, εφόσον επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική.

22/5/19 News247

Δεν είναι η δουλειά μου ούτε να κάνω εκτιμήσεις, ούτε να φοβάμαι. Η δουλειά μου είναι να δρω. Έχω πει ξεκάθαρα ότι αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα προσέλθω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα”.

Τσίπρας: Το διπλό μήνυμα σε Έλληνες και Ερντογάν που σφίγγει τον κλοιό στην κυπριακή ΑΟΖ!

Αφορμή για την παρέμβαση – υπενθύμιση της “Πειραιώς” είναι η δήλωση – προειδοποίηση στην Τουρκία που έκανε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να διαμηνύσει στην Άγκυρα ότι: “όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρες – μέλη της ΕΕ, ή όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει και συνέπειες”.

Αναφερόμενος μάλιστα ο πρωθυπουργός στην επικοινωνία που είχε – κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ – με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις