Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νεφελούδης: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις νέες κλαδικές συμβάσεις

Νεφελούδης: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις νέες κλαδικές συμβάσεις

Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία των νέων κλαδικών συμβάσεων με πλήρη ισχύ, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο κ. Νεφελούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5 ανέφερε πως “τα μηνύματα που παίρνουμε, μετά την εφαρμογή της επεκτασιμότητας, είναι πολύ θετικά. Σε πολλές περιπτώσεις, εργαζόμενοι έχουν δει σοβαρές αυξήσεις.Θα τα έχουμε και στον τουριστικό χώρο, στα ξενοδοχεία, όταν μπει σε εφαρμογή η κλαδική σύμβαση. Είναι θέμα δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα τεθούν σε εφαρμογή οι διαδικασίες».

Μάλιστα όπως επεσήμανε “έχουμε σε ισχύ 11-12 κλαδικές συμβάσεις και μερικές πολύ σημαντικές όπως για εταιρείες εταιρείες πετρελαιοειδών, καπνοβιομηχανίες, μεταλλεία και λιγνιτορυχεία, καθώς και για εταιρείες ζαχαρωδών”

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, είναι σε εξέλιξη η συζήτηση:

– Για συγκρότηση εργοδοτικής οργάνωσης στο θέαμα-ακρόαμα, ώστε να γίνει κλαδική σύμβαση και να επεκταθεί.

– Για κλαδική σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

– Για κλαδικές σε χώρους με μεγάλο πληθυσμό εργαζόμενων, όπως στα super market αν και όπως υπογράμμισε κάποιες επιχειρησιακές συμβάσεις είναι πολύ καλές.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας σημείωσε ότι η τροπολογία έγινε, για να αλλάξει ο χρόνος κατά τον οποίο υλοποιείται αυτή η διαδικασία. Να ισχύσει, δηλαδή, ο νέος κατώτατος από την 1η Ιανουαρίου, ενώ συμπλήρωσε ότι καταργείται ο υποκατώτατος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις