Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νίκη Κεραμέως: Εκδήλωση στην Ουάσινγκτον για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πανεπιστημίων

Νίκη Κεραμέως: Εκδήλωση στην Ουάσινγκτον για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πανεπιστημίων

Tη μέχρι σήμερα πορεία του Διεθνούς Προγράμματος Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων και τις προοπτικές για τη συμπερίληψη περισσότερων συνεργειών, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην εκδήλωση στην Ουάσινγκτον. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Ιnstitute of Ιnternational Εeducation) «με στόχο την ανάδειξη και περαιτέρω διεύρυνση της Ελληνο-Αμερικανικής συνεργασίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, εκπρόσωποι 20 κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ, όπως τα Harvard, Johns Hopkins, Stockton και το Πανεπιστήμιο του Τέξας, ανέπτυξαν τη δική τους εμπειρία από τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα.

Παρούσα ήταν και η αναπλ. υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνη για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού Lee Satterfield.

«Σήμερα κάναμε άλλο ένα βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των πανεπιστημίων μας, ανοίξαμε άλλο ένα παράθυρο στη γνώση, στην επιστήμη και την έρευνα. Πρόκειται για μία αλλαγή φιλοσοφίας, για μία μετατόπιση παραδείγματος προς ένα πιο εξωστρεφές, δυναμικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην Ελλάδα που αποκτά μία σημαντική θέση στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη», δήλωσε, μεταξύ άλλων η κ. Κεραμέως, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις